Nov 4, 2016

Virtuella showrooms försäljningsverkyg för KONE Marine


Etteplan har utvecklat ett virtuellt showroom till hiss- och rulltrappstillverkaren KONE, så att företaget lättare ska kunna visualisera flöden av människor i nya kundprojekt.

Etteplan har utvecklat ett virtuellt showroom för KONE Marine som KONE kommer att använda för att presentera sina People Flow-lösningar för kryssningsfartyg till sina kunder. 

Etteplan utvecklade en miljö som bygger på virtuell teknik, där kunden med HMD-glasögon kan se hur hissarna och anropsknapparna kan se ut på det färdiga fartyget. Denna virtuella miljö hjälper kunden skapa sig en uppfattning om utrymmet, hissarnas funktion och produkternas material- och komponentval bättre än med traditionella metoder. För KONE är ett virtuellt showroom ett kostnadseffektivt och behändigt sätt att presentera sina produktlösningar i kundens egen miljö, oavsett var man befinner sig.

Etteplans virtuella applikation användes för första gången på sjöfartsmässan SMM 2016 EXPO i Hamburg.

-         Etteplans virtuella showroom är ett bra sätt att väcka kundernas intresse genom att presentera hela serviceupplevelsen och ge kunderna möjlighet att bekanta sig med tekniska detaljer, installationsmetoder och hissarnas inredning. För bästa möjliga upplevelse ska VR-miljön innehålla snygg grafik och utrustningen vara lätt att använda. Vi kommer att använda applikationen för att marknadsföra våra högklassiga hisslösningar i hela världen, berättar Jarkko Pakkala, Head of Marine Sales på KONE.

-         Etteplans VR-lösning skapar nya möjligheter inom bland annat produkt- och maskindesign, installation och utbildning. En särskild fördel med VR-tekniken är den minskar kostnaderna för produktutveckling, berättar Jyri Pirttimäki, Regional Director & Global Key Account Manager på Etteplan.

KONE är en ledande global hiss- och rulltrappstillverkare. KONE erbjuder sina kunder avancerade hissar, rulltrappor, automatiska dörrar och integrerade lösningar som förbättrar användarupplevelsen i och mellan byggnader.

Etteplan erbjuder ingenjörstjänster, lösningar inom inbyggda system och IoT samt teknisk dokumentation. Etteplans kunder är världsledande företag inom tillverkningsindustrin. 
 • Jan 22, 2019

  Volkswagen siktar på nytt elbilsrekord på Nürburgring

  Nyheter Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på Nürburgring-Nordslingan, som anses vara en av de tuffaste racingbanorna i världen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13