Foto: Ursviken Technology.

Mar 21, 2017

Indisk underleverantör beställer Skellefteåtillverkad bjässe


Under årens lopp har närmare 6000 maskiner tillverkats i fabriken i Ursviken. Nu har företaget, i hård konkurrens, levererat en stor maskin till Indien. 

Ursviken Technology AB har tillverkat en stor kantpress Optima 1600 ton, 12,2/10,2 meter som nu levereras till en kund i Indien.

- En avgörande faktor varför Ursviken fick denna order är att vi har utvecklat mycket speciell teknik som passar kundens unika behov, säger Tomas Johansson, VD för Ursviken Technology till Svensk Verkstad.

Kundens bedömning var att Ursvikens tekniska lösningar var de bästa för deras produktion.

- Några exempel på dessa unika lösningar är vår bombering FlexiCrown, där bomberingskurvans form går att styra individuellt i steg om ca 600 mm. Ett annat exempel är en snabb och smidig växling av mycket tunga öververktyg som väger ca 1,5 ton/m, säger Tomas Johansson.

Kantpressen är utrustad med följande optioner:

 • Stora, kraftfulla bakre anslag, 9 st. styrda axlar
 • Justerbara plåtstöd på framsidan av maskin
 • Kundanpassat CNC-styrt variabelt underverktyg (VDT) med utökat arbetsområde, 50-450 mm
 • Verktygshållare (s.k. svanhals 1250 mm hög och rak hållare) samt utrustning för verktygsbyte/växling

Kunden är i huvudsak legotillverkare till bland annat entreprenadmaskinbranschen, där kunderna sätter stort värde på kunnande och kvalitet.

- Indien är en ny marknad för Ursviken Technology AB och den här leveransen innebär att vi har en referensmaskin som vi kan visa upp för eventuella nya indiska kunder som också har behov av stora maskiner, säger Tomas Johansson avslutningsvis.

Ursviken Technology AB tillverkar högteknologiska CNC-styrda plåtbearbetningsmaskiner i Ursviken utanför Skellefteå. På produktprogrammet står bland annat kantpressar, gradsaxar och övriga kundanpassade hydrauliska pressar och under årens lopp har närmare 6 000 maskiner lämnat fabriken i Ursviken. Ursviken Technology AB ingår i Ursviken Group som omsätter 30-35 miljoner Euro och med totalt 130 anställda. I gruppen ingår även Ursviken Inc. USA och Pivatic Oy, Finland.
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0