May 13, 2016

Kantpressar som är hur stora som helst


Sedan 1962 har Ursviken egen tillverkning av kantpressar. - Vi jobbar idag med jättestora maskiner, säger Christer Lindström, hur stora som helst.

- Jo, mässan är överraskande bra. Vi hade inte så stora förhoppningar, berättar Christer Lindström på Ursviken Technology. Men plåtdelen är extremt liten. I 32 års tid har jag varit på mässor, åtminstone varannat år och det här är ett litet antal utställare.

- Men kunderna är här i alla fall, säger han och ser nöjd ut i Ursvikens monter på Elmia Plåt i Jönköping.

Ursviken Technology är ett Västerbottensföretag med 125 år på nacken. Företaget erbjuder lösningar för plåtbearbetningsindustrin och sedan 1962 har de egen tillverkning av kantpressar. Ursviken har ett 70-tal anställda och omsätter ca 150 miljoner kronor. Maskinerna som tillverkas i Ursviken utanför Skellefteå går till största delen på export.

- Vi jobbar idag med jättestora maskiner, säger Christer Lindström, hur stora som helst. Det är specialmaskiner och stora kantpressar vi lever bäst på.

Optima är företagets serie stora kantpressar, med presskrafter från 400 upp till 10 000 ton och bockningslängder från 3.1 till över 20 meter.

På bilden en kantpress Optima, presskraft 4000 ton, bockningslängd 14,5 meter.

På Elmia Plåt visar Ursviken dock ett nättare urval av kantpressar:

OptiFlex 200 ton, 3,1 meter
Adira PM16030 160 ton, 3 meter
Adira BB5020 50 ton, 2 meter
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0