Dec 7, 2017

Snart kan du köpa Sveriges mest hajpade elbil hos Media Markt


Prototypen kommer att premiärvisas i fabriken i Landskrona under torsdagkvällen.

I höstas stod det klart att svenska elbilsföretaget Uniti väljer Landskrona som produktionsort. Nu har företaget flyttat in i nya lokalerna och under torsdagkvällen ska den första prototypen av bilen visas upp. 

Inför eventet i Lund går Uniti ut med två nyheter. Den ena är att alla som köper en Uniti i Sveriger kommer att få tillgång till fem års solcellsel (från E.on) att ladda sin bil med. Den andra är att Uniti kommer att säljas hos elektronikkedjan Media Markt. Det uppger tidningen MestMotor.

Bilbolaget har tecknat ett avtal med Media Markt Sverige, som innebär att Uniti kommer att ha showroom i kedjans varuhus i Nacka Forum och Svågertorp. Från den 8 december ska kunderna där kunna titta på och förhandsboka elbilen, vilket givetvis även ska gå att göra online.

– Våra bilar hör inte hemma hos traditionella bilåterförsäljare, utan snarare bland den senaste hemelektroniken. Media Markt Sverige är en del av Europas ledande hemelektronikkedja och det var därför ett naturligt val för oss att inleda samarbete med dem, säger Unitis vd Lewis Horne, till Computer Sweden.

Unitis elbil är liten, lätt och utformad för stadstrafik. Konstruktionen består främst av återanvänd kolfiber och kompositmaterial för att hålla nere vikten. Räckvidden på en laddning ska vara upp till 30 mil och maxhastigheten 130 kilometer i timman. Enligt MestMotor kommer den färdiga bilen att kosta omkring 200.000 kronor i fullutrustat utförande.

Produktionen, som kommer att vara helt automatiserad, ska enligt plan starta 2019.
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0