Kantpress till SSAB. Bild: Ursviken Technology.

Jan 11, 2018

Två tunga affärer till Ursviken


Maskintillverkaren i Ursviken inleder året med två 2000-tonsordrar.

Ursviken Technology AB tillverkar maskiner för plåtbearbetningsindustrin. På produktprogrammet står bland annat CNC-styrda kantpressar, gradsaxar, automatiserade bock- och klipplinjer, skeppsbyggnadspressar och verktyg.

Skellefteföretaget inleder nu året starkt med två stora maskinordrar, en till Uddeholm och en till SSAB. 

Ursviken har en lång historia tillsammans med SSAB och ska leverera ytterligare en kantpress till stålföretaget.

SSAB är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål (Q&T), tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. Det är SSAB Steel Processing Center i Oborniki, Polen, som investerar i en Ursviken kantpress Optima 2000 ton 12,2 meter.

Den toppmoderna kantpressen kommer att att vara utrustad med bland annat:

-CNC rörligt variabelt underverktyg (VDT)

-FlexiCrown

-Energibesparingsalternativ ECO-pump tillsammans med många fler alternativ för en effektiv kantpress i höghållfast material och slitplåt.

Maskinleverans kommer att ske under augusti månad 2018.

Ursviken har även fått en stor order på en riktpress HSP-2000 ton till Uddeholms AB i Sverige.

Uddeholm är världens ledande tillverkare av verktygsstål för industriverktyg. Efter nära 50 års användning är det nu dags för Uddeholms Stålverk i Hagfors att byta sin gamla Ursviken riktmaskin som mestadels gått i 5-skift under åren. Inte för att den är slutkörd utan för att det behövs mer presskraft.

Nu blir Ursviken återigen leverantör av en betydelsefull maskin där Uddeholm riktar all sitt verktygsstål. Den nuvarande maskinen är på 500 ton men nu krävs mer tonnage för att klara mera höghållfast material i större dimensioner och den nya blir nu på 2000 ton.

I anläggningen ingår även hanteringsutrustning för runda och fyrkantiga stångmaterial upp till 12 ton/st med inmatning och möjlighet att separera staplade plattor, rullbanor, stapel och hålborrningsstation.

Anläggningen beräknas vara i drift under tredje kvartalet 2018.

Utöver maskiner erbjuder Ursviken även utbildning i kantpressteknik samt ombyggnader, support, service och reservdelar till sina maskiner, något som gäller till och med mer än 35 år gamla maskiner.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9