May 16, 2018

Sweden goes additive!


Heldagskonferens om 3D på Elmia Produktionsmässor.

Allt fler upptäcker fördelarna med additiv tillverkning, vilket inte minst intresset för den nya mässan Elmia 3D visar. Under onsdagen behandlades ämnet även på en 3D-konferens på Elmia.

Åsa Laurenstein pratade om 3D-printning i gjuterier under konferensen Sweden Goes Additive. 

Additiv tillverkning, också kallat och 3D-printning har skapat möjligheter som tidigare inte har funnits inom industrin. Under konferensen Sweden Goes Additive fick deltagarna under en heldag chans att få höra det allra senaste inom teknologin och vilka möjligheter som finns.

Åsa Laurenstein, från Swerea Swecast, var en av föreläsarna och hon pratade om hur 3D-skrivaren kan användas i gjuterier.

– I dag är det generellt en låg digitaliseringsgrad i gjuterier. Men genom att använda 3D-printning och automation kan man bygga bort hinder i processen och få stora vinster, säger hon.

Genom att få in mer automation menar Åsa Laurenstein att kan man förbättra såväl arbetsmiljö som maskinutnyttjande samtidigt som produktiviteten ökar. 

3D-konferensen arrangerades av Elmia 3D i samarbete med SVEAT, AM-Arenan och Siemens.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Nytt vakuumgripdon för kollaborativa robotar

    Människor och robotar arbetar alltmer i samverkan. Schmalz har därför utvecklat en gripdonslösning som säkerställer ett säkert människa-robot samarbete (MRK) tack vare sin unika produktdesign.
    8