May 16, 2018

Sweden goes additive!


Heldagskonferens om 3D på Elmia Produktionsmässor.

Allt fler upptäcker fördelarna med additiv tillverkning, vilket inte minst intresset för den nya mässan Elmia 3D visar. Under onsdagen behandlades ämnet även på en 3D-konferens på Elmia.

Åsa Laurenstein pratade om 3D-printning i gjuterier under konferensen Sweden Goes Additive. 

Additiv tillverkning, också kallat och 3D-printning har skapat möjligheter som tidigare inte har funnits inom industrin. Under konferensen Sweden Goes Additive fick deltagarna under en heldag chans att få höra det allra senaste inom teknologin och vilka möjligheter som finns.

Åsa Laurenstein, från Swerea Swecast, var en av föreläsarna och hon pratade om hur 3D-skrivaren kan användas i gjuterier.

– I dag är det generellt en låg digitaliseringsgrad i gjuterier. Men genom att använda 3D-printning och automation kan man bygga bort hinder i processen och få stora vinster, säger hon.

Genom att få in mer automation menar Åsa Laurenstein att kan man förbättra såväl arbetsmiljö som maskinutnyttjande samtidigt som produktiviteten ökar. 

3D-konferensen arrangerades av Elmia 3D i samarbete med SVEAT, AM-Arenan och Siemens.
 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  121
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  329
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  20