Foto: RSP.

Nov 8, 2017

Svenskt robotföretag uppköpt


Kinesiskt bolag förvärvar majoriteten av aktieinnehavet.

Kina-baserade Huachangda Intelligent Equipment Group Ltd (HCD) har tecknat avtal om förvärv av majoritetsaktieinnehav i Robot System Products Scandinavia AB (RSP).

De nuvarande ägarna av RSP kommer att vara kvar i företaget för att fortsätta utveckla en global ledare inom industriell automation och robotteknik. RSP kommer att behålla de existerande varumärkena och drivas självständigt.

-Vi är övertygade om att HCD är den perfekta partnern för RSP och att de kan erbjuda det stöd som behövs för att ytterligare stärka vår verksamhet. Partnerskapet kommer att gynna alla intressenter, inklusive våra kunder och medarbetare, säger Ola Wallster, VD för RSP.

Slutförandet är föremål för vissa stängningsvillkor, inklusive godkännande av kinesiska myndigheter.

Beläget i Västerås är RSP en världsledande leverantör av högpresterande industrirobotar. Företagets expertis är att tillhandahålla testade och "fält beprövade" robotsystemlösningar som förbättrar robotens flexibilitet, utnyttjande och upptid.

RSPLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny generation av ATOS 3D-scanner

  ATOS 5 är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer.
  0
 • Teknik

  Stegmotorstyrning från Solectro

  Den lilla stegmotorstyrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering i och med enkel, snabb och flexibel programmering.
  0