Foto: RSP.

Nov 8, 2017

Svenskt robotföretag uppköpt


Kinesiskt bolag förvärvar majoriteten av aktieinnehavet.

Kina-baserade Huachangda Intelligent Equipment Group Ltd (HCD) har tecknat avtal om förvärv av majoritetsaktieinnehav i Robot System Products Scandinavia AB (RSP).

De nuvarande ägarna av RSP kommer att vara kvar i företaget för att fortsätta utveckla en global ledare inom industriell automation och robotteknik. RSP kommer att behålla de existerande varumärkena och drivas självständigt.

-Vi är övertygade om att HCD är den perfekta partnern för RSP och att de kan erbjuda det stöd som behövs för att ytterligare stärka vår verksamhet. Partnerskapet kommer att gynna alla intressenter, inklusive våra kunder och medarbetare, säger Ola Wallster, VD för RSP.

Slutförandet är föremål för vissa stängningsvillkor, inklusive godkännande av kinesiska myndigheter.

Beläget i Västerås är RSP en världsledande leverantör av högpresterande industrirobotar. Företagets expertis är att tillhandahålla testade och "fält beprövade" robotsystemlösningar som förbättrar robotens flexibilitet, utnyttjande och upptid.

RSP



 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0