Foto: RSP.

Nov 8, 2017

Svenskt robotföretag uppköpt


Kinesiskt bolag förvärvar majoriteten av aktieinnehavet.

Kina-baserade Huachangda Intelligent Equipment Group Ltd (HCD) har tecknat avtal om förvärv av majoritetsaktieinnehav i Robot System Products Scandinavia AB (RSP).

De nuvarande ägarna av RSP kommer att vara kvar i företaget för att fortsätta utveckla en global ledare inom industriell automation och robotteknik. RSP kommer att behålla de existerande varumärkena och drivas självständigt.

-Vi är övertygade om att HCD är den perfekta partnern för RSP och att de kan erbjuda det stöd som behövs för att ytterligare stärka vår verksamhet. Partnerskapet kommer att gynna alla intressenter, inklusive våra kunder och medarbetare, säger Ola Wallster, VD för RSP.

Slutförandet är föremål för vissa stängningsvillkor, inklusive godkännande av kinesiska myndigheter.

Beläget i Västerås är RSP en världsledande leverantör av högpresterande industrirobotar. Företagets expertis är att tillhandahålla testade och "fält beprövade" robotsystemlösningar som förbättrar robotens flexibilitet, utnyttjande och upptid.

RSPLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Svår fräsning har blivit enklare

    Dormer Pramets sortiment av hårdmetallpinnfräsar för svårbearbetade material erbjuder en mängd olika alternativ från grovbearbetning till finbearbetning.
    0