Mar 20, 2018

Svenska elbilen ska vara på vägen 2019


"Vi behåller vår aggressiva produktionstidslinje", säger elbilsuppstickaren. Möt företaget i filmklippet!

Elbilsföretaget Uniti arbetar hårt med förbättringarna av nästa prototypsversion av sin Uniti One-elbil. För närvarande analyseras upphängningssystem och drivsystem för att utveckla komponentkraven för att kunna nå målen inom framförallt komfort och acceleration. Det skriver företaget i sitt nyhetsbrev.

-Vi gör också små anpassningar till vår tidigare design, till exempel modifiering av frontpanelen för bättre integration av mer robusta säkerhetsfunktioner, skriver företaget.

Se företagets egen update:

I Trollhättan för Uniti fortsatta diskussioner med Combitech, som Uniti samarbeter med rörande virtuell utveckling, inklusive simuleringar och analyser. Ett av de viktigaste målen nu senast var att utvärdera alternativ för passiv säkerhet, de system som ska skydda i händelse av en olycka.

Utvecklingen pågår med målet att presentera ett produktionsfordon vid U18, företagets årliga lanseringshändelse i december.

Produktionen kommer att påbörjas 2019 och de första bilarna kommer att vara på vägen senare samma år.

I mars deltog Uniti, tillsammans med sin Zoltek - Units leverantör av kolfiber för Unitis basplatta och Chassi, på mässan JEC 2018 i Paris. Där skapades många bra kontakter samtidigt som man fick en mängd positiva återkopplingar från ledande företag inom bilindustrin, skriver företaget.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny generation av ATOS 3D-scanner

  ATOS 5 är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer.
  0
 • Teknik

  Stegmotorstyrning från Solectro

  Den lilla stegmotorstyrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering i och med enkel, snabb och flexibel programmering.
  0