Mar 20, 2018

Svenska elbilen ska vara på vägen 2019


"Vi behåller vår aggressiva produktionstidslinje", säger elbilsuppstickaren. Möt företaget i filmklippet!

Elbilsföretaget Uniti arbetar hårt med förbättringarna av nästa prototypsversion av sin Uniti One-elbil. För närvarande analyseras upphängningssystem och drivsystem för att utveckla komponentkraven för att kunna nå målen inom framförallt komfort och acceleration. Det skriver företaget i sitt nyhetsbrev.

-Vi gör också små anpassningar till vår tidigare design, till exempel modifiering av frontpanelen för bättre integration av mer robusta säkerhetsfunktioner, skriver företaget.

Se företagets egen update:

I Trollhättan för Uniti fortsatta diskussioner med Combitech, som Uniti samarbeter med rörande virtuell utveckling, inklusive simuleringar och analyser. Ett av de viktigaste målen nu senast var att utvärdera alternativ för passiv säkerhet, de system som ska skydda i händelse av en olycka.

Utvecklingen pågår med målet att presentera ett produktionsfordon vid U18, företagets årliga lanseringshändelse i december.

Produktionen kommer att påbörjas 2019 och de första bilarna kommer att vara på vägen senare samma år.

I mars deltog Uniti, tillsammans med sin Zoltek - Units leverantör av kolfiber för Unitis basplatta och Chassi, på mässan JEC 2018 i Paris. Där skapades många bra kontakter samtidigt som man fick en mängd positiva återkopplingar från ledande företag inom bilindustrin, skriver företaget.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9