Mar 20, 2018

Svenska elbilen ska vara på vägen 2019


"Vi behåller vår aggressiva produktionstidslinje", säger elbilsuppstickaren. Möt företaget i filmklippet!

Elbilsföretaget Uniti arbetar hårt med förbättringarna av nästa prototypsversion av sin Uniti One-elbil. För närvarande analyseras upphängningssystem och drivsystem för att utveckla komponentkraven för att kunna nå målen inom framförallt komfort och acceleration. Det skriver företaget i sitt nyhetsbrev.

-Vi gör också små anpassningar till vår tidigare design, till exempel modifiering av frontpanelen för bättre integration av mer robusta säkerhetsfunktioner, skriver företaget.

Se företagets egen update:

I Trollhättan för Uniti fortsatta diskussioner med Combitech, som Uniti samarbeter med rörande virtuell utveckling, inklusive simuleringar och analyser. Ett av de viktigaste målen nu senast var att utvärdera alternativ för passiv säkerhet, de system som ska skydda i händelse av en olycka.

Utvecklingen pågår med målet att presentera ett produktionsfordon vid U18, företagets årliga lanseringshändelse i december.

Produktionen kommer att påbörjas 2019 och de första bilarna kommer att vara på vägen senare samma år.

I mars deltog Uniti, tillsammans med sin Zoltek - Units leverantör av kolfiber för Unitis basplatta och Chassi, på mässan JEC 2018 i Paris. Där skapades många bra kontakter samtidigt som man fick en mängd positiva återkopplingar från ledande företag inom bilindustrin, skriver företaget.
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0