Foto: Elmia.

May 17, 2018

Största maskinen under årets Elmia Plåt?


Den är tillverkad utanför Skellefteå, i fabriken där kundanpassning är standard.

Mycket talar för att detta kan vara plåtmässans största maskin. Kantpressen från Ursviken med 320 tons pressvikt och 4,1 meter mellan gavlarna. 

Den stora kantpressen tar upp en stor del av Ursvikens monter och lockar många nyfikna besökare, men så är den också unik på många sätt.
– Egenvikten är ungefär 23 ton och sedan tillkommer den ställbara dynan med ett par ton, så det är en stor klump att baxa in i hallen, säger Mikael Linderot som är teknisk säljare på Ursviken. 

Honnörsordet för Ursviken är kundanpassning. I fabriken utanför Skellefteå byggs maskinen så som kunden vill ha den.
– Vi brukar säga att kundanpassning är vår standard. Vi älskar kunder som har problem, för vi kan hjälpa till att lösa dem, säger Mikael Linderot.
– Vi är ett engineeringsföretag men med produktionskapacitet. Det enda vi köper in är komponenter och råmaterial till stativen, därefter bygger vi en kundanpassad maskin på plats hemma i Ursviken. Att vi kan skräddarsy en maskin till en kund är en nisch där vi har varit framgångsrika under åren.

För Ursviken Group är det andra gången som man finns med som utställare på mässan och man ser en mässa som har ökat och vuxit.
– Hela forumet har blivit större och det känns bra, säger Mikael Linderot.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Connecta med Japan

  Just nu pågår Japans största maskinmässa JIMTOF, som uppskattas mycket av branschens deltagare från hela världen.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  0
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  0