Foto: Elmia.

May 17, 2018

Största maskinen under årets Elmia Plåt?


Den är tillverkad utanför Skellefteå, i fabriken där kundanpassning är standard.

Mycket talar för att detta kan vara plåtmässans största maskin. Kantpressen från Ursviken med 320 tons pressvikt och 4,1 meter mellan gavlarna. 

Den stora kantpressen tar upp en stor del av Ursvikens monter och lockar många nyfikna besökare, men så är den också unik på många sätt.
– Egenvikten är ungefär 23 ton och sedan tillkommer den ställbara dynan med ett par ton, så det är en stor klump att baxa in i hallen, säger Mikael Linderot som är teknisk säljare på Ursviken. 

Honnörsordet för Ursviken är kundanpassning. I fabriken utanför Skellefteå byggs maskinen så som kunden vill ha den.
– Vi brukar säga att kundanpassning är vår standard. Vi älskar kunder som har problem, för vi kan hjälpa till att lösa dem, säger Mikael Linderot.
– Vi är ett engineeringsföretag men med produktionskapacitet. Det enda vi köper in är komponenter och råmaterial till stativen, därefter bygger vi en kundanpassad maskin på plats hemma i Ursviken. Att vi kan skräddarsy en maskin till en kund är en nisch där vi har varit framgångsrika under åren.

För Ursviken Group är det andra gången som man finns med som utställare på mässan och man ser en mässa som har ökat och vuxit.
– Hela forumet har blivit större och det känns bra, säger Mikael Linderot.
 • Jan 22, 2019

  Volkswagen siktar på nytt elbilsrekord på Nürburgring

  Nyheter Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på Nürburgring-Nordslingan, som anses vara en av de tuffaste racingbanorna i världen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13