Bild från vänster: Chris Schmidt, ordf. MTAS, Okka Heuckeroth, projektledare Messe Stuttgart, Gunnar Mey, ansvarig Messe Stuttgart för AMB och Markus Heseding, VDMA.

May 15, 2018

Den stora tyska mässan AMB höll presskonferens på Elmia


Den alltmer populära mässan AMB satsar på att locka svenskar till Stuttgart i september

Idag mitt under Elmia Produktionsmässor hölls en presskonferens för en annan stor industrimässa, AMB i Stuttgart. Den stora tyska mässan som går av stapeln den 18-22 i september 2018, har ett samarbete med Elmia Produktiosnmässor och med MTAS - Machine & Tool Association of Sweden. Gunnar Mey, ansvarig för mässan berättar bland annat att i år står den nya mässhallen klar. Det är en efterlängtad utbyggnad av mässan som kommer att möta efterfrågan bland utställare och besökare. Den nya hallen är 120 000 kvm och har fått namnet Paul Horn Halle.

AMB är en växande och allt mer populär mässa för Skandinavier att besöka och man räknar med att fler kommer att besöka mässan under denna upplaga än 2016. Det är också en ny layout på mässan för 2018. Den nya layouten ska förenkla och förbättra besökarupplevelsen, säger Gunnar Mey. 

I år finns 9 svenska utställare på plats, bland annat, SKF, Sandvik Coromant, Abene, Absolent, Seco Tools mfl.

AMB är en viktig mässa för de stora industriföretagen. Några av de ledande företagen som finns på plats på AMB är; DMG MORI, Mazak, Haas, Okuma, Doosan, Autodesk, Beckhoff, Bosch Rexroth, Carl Zeiss, Fanuc, Haimer, Paul Horn, Iscar, Kasto, Komet Group, Mapal, Schunk, Siemens, Soraluce, Emag, Walter och OSG, mfl. 

Under AMB 2018 kommer ca 1500 utställare att finnas på plats. Det är en ökning med 100 företag från 2106. AMB siktar även på att öka besökarantalet och locka över 90 000 besökare för 2018. 2016 kom 87 500 besökare till AMB. Från Sverige kom ca 400 besökare till den sydtyska staden, vi får se om det blir fler i år till AMB-mässan som satsar stort inför framtiden.

5000 studenter har också blivit inbjudna till mässan för att skapa intresse för den yngre generationen. En mycket viktig del i tysk industri, lite att lära här kanske..

AMB 18-22 september 2018.

AMB • Jan 23, 2019

  3D-printing ska ge SJ högre punktlighet

  Nyheter Nu satsar SJ satsar stort på tillverkning av reservdelar med 3D-printing, något som ska ge effektivare underhåll, punktlighet och nöjdare kunder.
  0
 • Jan 23, 2019

  Pirtek Sweden får ny vd

  Branschnytt Stefan Fallenius, grundare och vd för Pirtek Sweden AB (tidigare Slangakuten), väljer att lämna bolaget efter 10 år vid rodret.
  0
 • Jan 22, 2019

  Han lämnar Sandvik

  Nyheter Rekryteringen av hans efterträdare inleds nu.
  28
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13