I december var ett team från kinesiska Heli New Energy som köpt Absolicons första produktionslina för koncentrerande solfångare på plats för inspektion. Nu är linan lastad i containrar och på väg till Kina. Foto: Absolicon.

Feb 6, 2018

Solfångarsuccén från Härnösand skeppar sin första produktionslina till Kina


Produktionen har gått över förväntan: "De robotproducerade solfångarna är till och med bättre än de manuellt byggda". SE FILMEN!

Absolicons produktionslina är lastad i containrar och avhämtade, på väg till kunden Heli New Energy i Sichuanprovinsen i Kina. Produktionslinan levereras CIF, d.v.s. den kinesiska kinden står för införtullningen i Kina. Leveransen är till största delen betald i förskott.

-          Efter godkännandet av produktionslinan vid det kinesiska besöket i december har vi gjort modifieringar efter kundens önskemål och sedan märkt upp och plockat ned produktionslinan, säger Anders Rammsy, projektledare. När linan kommer fram till Kina kommer vi att bygga upp den på samma sätt och sedan driftsätta.

En utmaning har varit att producera solfångarna med samma höga kvalité i massproduktion som när de byggs för hand. Resultatet är dock över förväntan. De robotproducerade solfångarna är till och med bättre än de manuellt byggda som redan har testats med världens högsta optiska verkningsgrad.

En viktig del i marknadsföringen av Absolicon är informativa videofilmer. Nu släpps den första filmen som fokuserar på tillverkningen i produktionslinan:

Filmen finns nu på svenska men kommer att översättas till fler språk. Filmen premiärvisades på Café Opera under Aktiespararnas temakväll om energi inför 150 privatinvesterare.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg.

Efter att ha uppnått banbrytande prestanda bygger nu Absolicon två robotiserade produktionslinor, en i Sverige och en i Kina som kommer att producera en 5,5 m2 solfångare var sjätte minut. Företaget kombinerar solenergiforskning med försäljning av solfångarfält till industrier som behöver hetta och ånga samt kompletta robotiserade produktionslinor för T160.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9