Joakim Byström, grundare Absolicon. Foto: Kristofer Lönnå.

Nov 22, 2017

Solfångarföretaget snart klar med första produktionsllinan


Inom några veckor är den första produktionslinan klar för leverans till Kina. Parallellt påbörjas installationen av produktionslina nummer två som kommer att sättas upp i Härnösand.

Kinesiska Heli New Energy har gjort den andra delbetalningen om 5,2 miljoner CNY och har sammanlagt betalt 10,4 miljoner CNY. Som säkerhet för förskottsbetalningarna har Absolicon har utställt bankgarantier om 6,4 miljoner CNY. Sammanlagt är affären på 19,5 miljoner CNY, i dagens kurs 24,5 miljoner SEK.

Absolicon har åter besökt underleverantörer i Shanghai-området som skall leverera insatsvaror till produktionslinorna i Kina och Sverige.

"Intrycket är mycket gott, de leverantörer vi tillsammans med en lokal konsult har valt ut är professionella och kvalitetsmedvetna," skriver Absolicon i ett pressmeddelande.

Under december 2017 kommer produktionslinan att vara klar och Heli New Energi kommer till Sverige för att godkänna leveransen och få utbildning.

"Produktionslinan kommer att provköras och de producerade solfångarna verifieras för att vara av samma höga kvalité som vi testat på SPF i sommar," skriver företaget.

Under första kvartalet 2018 kommer produktionslinan ställas upp i Sichuan. Det kinesiska nyåret infaller i februari vilket riskerar kommer att försena arbetet något.

Parallellt påbörjas installationen av produktionslina nummer två hos Absolicon i Härnösand. Den andra produktionslinan beräknas klar andra kvartalet 2018.

Under 2018 kommer Absolicons att ta emot många gäster som kommer till Härnösand för att se den robotiserade produktionslinan i syfte att investera i egna solfångarfabriker.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9