Foto: Absolicon.

Dec 20, 2017

Solfångarföretaget får genombrottsorder


-Öppnar för nya affärsmöjligheter, säger Joakim Byström, vd för Härnösandsföretaget Absolicon.

Absolicon har i samarbete med Solar++ erhållit en order från Colgate-Palmolive. Ordervärdet uppgår till cirka 500 000 svenska kronor. Solfångarna från Absolicon ska bidra med trycksatt hetvatten i tillverkningsprocessen på en av Colgate-Palmolives fabriker i Grekland. Leverans beräknas ske under våren 2018.

- Den här är en viktig order för Absolicon och ett genombrott för vår teknik. Som okänd leverantör kan det vara svårt att komma in i de multinationella företagen med nya energilösningar. Nu har vi tagit första steget och det öppnar för nya affärsmöjligheter, säger Joakim Byström, vd Absolicon.

Ordern från Colgate-Palmolive är ett direkt resultat från Absolicons samarbete med ledningen för det grekiska företaget Saravanos Process S/A. Företaget har etablerat ett helägt dotterbolag i Sverige som Absolicon förvaltar, Saravanos Solar++ AB.

- Saravanos industrikontakter i Grekland är till stor nytta för oss. Absolicon har dessutom gjort en pilotinstallation i Aten som fått många besökare från multinationella företag som söker nya energilösningar för att kunna minska användningen av fossila bränslen.

Colgate-Palmolive är ett multinationellt företag som tillverkar rengöringsmedel, tandkräm, tvål och andra hudvårdsprodukter. Företaget driver över 300 fabriker.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny generation av ATOS 3D-scanner

  ATOS 5 är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer.
  0
 • Teknik

  Stegmotorstyrning från Solectro

  Den lilla stegmotorstyrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering i och med enkel, snabb och flexibel programmering.
  0