Foto: Absolicon.

Dec 20, 2017

Solfångarföretaget får genombrottsorder


-Öppnar för nya affärsmöjligheter, säger Joakim Byström, vd för Härnösandsföretaget Absolicon.

Absolicon har i samarbete med Solar++ erhållit en order från Colgate-Palmolive. Ordervärdet uppgår till cirka 500 000 svenska kronor. Solfångarna från Absolicon ska bidra med trycksatt hetvatten i tillverkningsprocessen på en av Colgate-Palmolives fabriker i Grekland. Leverans beräknas ske under våren 2018.

- Den här är en viktig order för Absolicon och ett genombrott för vår teknik. Som okänd leverantör kan det vara svårt att komma in i de multinationella företagen med nya energilösningar. Nu har vi tagit första steget och det öppnar för nya affärsmöjligheter, säger Joakim Byström, vd Absolicon.

Ordern från Colgate-Palmolive är ett direkt resultat från Absolicons samarbete med ledningen för det grekiska företaget Saravanos Process S/A. Företaget har etablerat ett helägt dotterbolag i Sverige som Absolicon förvaltar, Saravanos Solar++ AB.

- Saravanos industrikontakter i Grekland är till stor nytta för oss. Absolicon har dessutom gjort en pilotinstallation i Aten som fått många besökare från multinationella företag som söker nya energilösningar för att kunna minska användningen av fossila bränslen.

Colgate-Palmolive är ett multinationellt företag som tillverkar rengöringsmedel, tandkräm, tvål och andra hudvårdsprodukter. Företaget driver över 300 fabriker.
 • Jan 23, 2019

  3D-printing ska ge SJ högre punktlighet

  Nyheter Nu satsar SJ satsar stort på tillverkning av reservdelar med 3D-printing, något som ska ge effektivare underhåll, punktlighet och nöjdare kunder.
  0
 • Jan 23, 2019

  Pirtek Sweden får ny vd

  Branschnytt Stefan Fallenius, grundare och vd för Pirtek Sweden AB (tidigare Slangakuten), väljer att lämna bolaget efter 10 år vid rodret.
  0
 • Jan 22, 2019

  Han lämnar Sandvik

  Nyheter Rekryteringen av hans efterträdare inleds nu.
  28
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13