Foto: Absolicon.

Dec 20, 2017

Solfångarföretaget får genombrottsorder


-Öppnar för nya affärsmöjligheter, säger Joakim Byström, vd för Härnösandsföretaget Absolicon.

Absolicon har i samarbete med Solar++ erhållit en order från Colgate-Palmolive. Ordervärdet uppgår till cirka 500 000 svenska kronor. Solfångarna från Absolicon ska bidra med trycksatt hetvatten i tillverkningsprocessen på en av Colgate-Palmolives fabriker i Grekland. Leverans beräknas ske under våren 2018.

- Den här är en viktig order för Absolicon och ett genombrott för vår teknik. Som okänd leverantör kan det vara svårt att komma in i de multinationella företagen med nya energilösningar. Nu har vi tagit första steget och det öppnar för nya affärsmöjligheter, säger Joakim Byström, vd Absolicon.

Ordern från Colgate-Palmolive är ett direkt resultat från Absolicons samarbete med ledningen för det grekiska företaget Saravanos Process S/A. Företaget har etablerat ett helägt dotterbolag i Sverige som Absolicon förvaltar, Saravanos Solar++ AB.

- Saravanos industrikontakter i Grekland är till stor nytta för oss. Absolicon har dessutom gjort en pilotinstallation i Aten som fått många besökare från multinationella företag som söker nya energilösningar för att kunna minska användningen av fossila bränslen.

Colgate-Palmolive är ett multinationellt företag som tillverkar rengöringsmedel, tandkräm, tvål och andra hudvårdsprodukter. Företaget driver över 300 fabriker.
 • Oct 19, 2018

  Den varma sommaren sänkte Husqvarna

  Nyheter Det lägre resultatet beror på svag efterfrågan på gräsklipparprodukter som har hög marginal i divisionen Husqvarna. Trädgårdsjätten vidtar konkreta åtgärder.
  0
 • Oct 19, 2018

  3D-printad jaktkniv från Älmhult

  Branschnytt Det är 3D-printföretaget 3D MetPrint som designat och tillverkar stålkniven som är "printad" i ett enda stycke.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT