Leica Absolute Scanner LAS-XL. Foto: Hexagon.

Jan 25, 2018

Snabbare laserscanning för stora objekt


Hexagon Manufacturing Intelligence expanderar Leica Absolute Scanner-sortimentet.

Snabbare laserscanning för stora objekt när Hexagon Manufacturing Intelligence expanderar Leica Absolute Scanner-sortimentet
Nya Leica Absolute Scanner LAS-XL definierar ett nytt marknadssegment med ett större scanningsområde än någon annan laserscanner på marknaden

Nya Leica Absolute Scanner LAS-XL är en portabel laserscanner för extra stora mätobjekt från den ledande specialisten för lösningar inom mätteknik och tillverkning, Hexagon Manufacturing Intelligence. LAS-XL är designad för industrin, applikationer där både mäthastighet och mätnoggrannhet är avgörande. Det utökade mätområdet och den förhöjda mätpunktsfrekvensen innebär att stora objekt och ytor kan digitaliseras betydligt snabbare än tidigare.

Med användning av samma scanningteknik - flying-dot - som hos Leica Absolute Scanner LAS, har LAS-XL fördelen av en linjebredd på scanningen på upp till 600 millimeter och en scanning off-set på upp till en meter. Den extrema flexibiliteten som detta erbjuder gör LAS-XL perfekt för digitalisering av t.ex. stora vingar inom vindindustrin, interiörer samt fordon- och flygindustrin. Tack vare en precision på 300 my passar LAS-XL för ett brett användningsområde där ökad mäthastighet är extremt värdefull.

-Det vi ser hos våra kunder är att det finns ett stort användningsområde där ökad mäthastighet är viktigare än absolut högsta precision, säger Daniel Moser, Technical Product Director vid Hexagon Manufacturing Intelligence. LAS-XL är vårt försök att uppfylla behoven hos det här marknadssegmentet, som fram tills nu har varit underrepresenterad inom mätindustrin. Exakt precision är en nyckeldel i vår produktfilosofi, men det finns gånger när snabbheten är avgörande.

LAS-XL är kompatibel med alla modeller av Leica Absolute Tracker AT960 och finns tillgänglig att beställa omgående.




 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0