May 3, 2016

Robotjätten som växer i Norden


En trend som varit het de senaste åren är automation och framtidsprogonsen talar för att försäljningen inom branschen kommer öka lavinartat de kommande åren.  FANUC Nordic har tagit detta på allvar, och har under en tre-års-period dubblat sin personalstyrka.

 

”Vårt mål är att göra den Nordiska Industrin konkurrenskraftig på en global nivå.”- säger Oliver Selby, Marknadschef.

FANUC Nordic i Sollentuna utanför Stockholm har mellan 2013 och 2015 ökat sin omsättning med över 150 %. Dem har jämnfört med 2013 dubblat sin personalstyrka och är idag 42 stycken. Bara mellan Januari och Mars i år hade företaget anställt tre stycken nya medarbetare och under April månad var de dags igen…

”Det är många som är intresserade av våra produkter på den Nordiska marknaden, inte minst i Sverige. Vi insåg snabbt att vi behövde mer personal då vi helt enkelt inte hinner med annars, det är så otroligt hög efterfrågan” säger Nordens Säljchef, Cerold Andersson.

En av FANUC´s storsäljare är verkstadsmaskinen ROBODRILL, som på en global nivå sålts i över 160,000 exemplar och gjorde snabbt en succé även i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Under April i år anställde FANUC Nordic ytterligare två stycken säljare för produkten FANUC ROBODRILL– Dan Martinsson (Säljchef Sverige) och Kim Vejlgaard (Säljchef Danmark). Dan och Kim har många års erfarenhet som både tekniker och säljare inom verkstadsindustrin och har nu tagit steget in den ”gula världen”.

”FANUC är synonymt med Japansk kvalité och tillhör toppskiktet med sina produkter, därför är det en ära att få representera företaget.” – säger Martinsson.

Mellan 10-13 Maj i år kommer FANUC Nordic använda sig av en monteryta på hela 374 kvadratmeter och ställa ut mer än 50 robotar & verkstadsmaskiner under Sveriges största industrimässa - ELMIA Automation, vilket förmodligen kommer höja efterfrågan på deras produkter ytterligare. Det värkar helt klart som att FANUC har kommit för att stanna på den Nordiska marknaden.

Toppbild: Under Elmia Automation visar FANUC upp CR-35iA som kan lyfta hela 35 kilo.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9