Oct 4, 2016

Rekordorder till BSM i Borlänge


Det är den största ordern i BSMs historia vad gäller maskintillverkning.

På uppdrag av ORTIC AB i Borlänge ska BSM tillverka delar av en produktionslinje.

ORTIC AB i Borlänge tillverkar maskiner för rullformning av plåt. Förenklat innebär det att en plan plåt stoppas in i en maskin och sedan kommer ut i den form som beställaren önskar.

- Detta är den största ordern i BSMs historia vad gäller maskintillverkning, säger en nöjd Dan Lindgren, avdelningschef på BSM. Maskinen skall levereras våren 2017.

BSM är ett familjeägt verkstadsföretag i Borlänge som konstruerar och tillverkar stålkonstruktioner. Verksamhetsområdet spänner över allt från traversbanor och maskinkonstruktioner till avancerat bygg- och konstsmide.

Den här maskinen ska integreras hos Bendiro i Falkenberg, som har sitt fokus på avancerad rullformning. Bendiro har en av Europas modernaste rullformningsanläggningar. Rullformning ser enkelt, ut men är en avancerad produktionsteknik. Profiler formas genom att plåten får passera en serie formande valspar. Det förekommer alltså ingen valsning utan enbart en profilvikning.

Den nya maskinen kommer ha en kapacitet att producera krävande profiler i 25m/min.

Toppbilden: Från vänster Dan Lindgren, BSM och Alexander Hjelm, ORTIC. Foto: ORTIC.
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0