Rullformningsmaskin till Bendiro. Foto: Ortic.

Apr 7, 2017

Nu är 55 meter maskin på väg


Det är maskintillverkaren ORTIC, i samarbete med BSM i Borlänge, som nu ska leverera jättemaskinen till kund på utsatt tid.

Svensk Verkstad skrev om detta stora uppdrag i höstas, en specialbeställd rullformningsmaskin 100 procent utvecklad av ORTIC i Borlänge. Nu är den klar. Maskinen som är en stor rullformningsmaskin levereras på utsatt tid.

- Detta efter ett mycket framgångsrikt arbete inom projektet och i samarbetet med BSM, säger en mycket nöjd Alexander Hjelm, Sales and Product Manager på ORTIC, till Svensk Verkstad. Nästa vecka är hela leveransen hos slutkund, totalt 55 meter lång maskin från ORTIC.

Slutkunden är Bendiro i Falkenberg med en av Europas modernaste rullformningsanläggningar.

Rullformningsmaskinen kan användas för att tillverka många olika typer produkter genom att man byter verktygen (rullarna) i maskinen. Maskinerna kommer att integreras hos Bendiro, tillsammans med ett antal andra delmaskiner (avhaspel, riktverk, press, lasersvets, avklipp m.m.) för att skapa en större produktionslinje.

- Maskinen är till 100 procent utvecklad av ORTIC enligt ett modultänk, förklarar Alexander. Det gör att vi på ORTIC kan erbjuda både flexibla och snabba leveranser till kund med hög precision.

ORTIC AB i Borlänge tillverkar maskiner för rullformning av plåt. Förenklat innebär det att en plan plåt stoppas in i en maskin och sedan kommer ut i den form som beställaren önskar. Rullformning ser enkelt, ut men är en avancerad produktionsteknik. Profiler formas genom att plåten får passera en serie formande valspar. Det förekommer ingen valsning utan enbart en profilvikning.

Här nedan en tredjedel av maskinen (en av tre delleveranser)...
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0