Apr 8, 2016

Nyheter från Svia på Elmia Automation


Standardiserade produkter med ett flertal optioner gör det lika enkelt att köpa en robotcell som att köpa en bil.

Välj vilken robot som du behöver beroende på räckvidd och lastkapacitet, vilka eftertempon som t.ex. renblåsning, märkning, gradning som du önskar i cellen. Allt är förberett och gör det enkelt för både förstagångsköpare och mer vana automationsköpare. Flexibiliteten i våra standardprodukter gör SVIA till en unik leverantör i branschen.
– Vår senaste standardiserade robotcell, MT5, är helt nyckelfärdig och klar att börja köra. Det innebär att säkerheten är inbyggd i cellen och robotprogrammet färdigprogrammerat från fabrik. Vi har tagit automation ett steg längre än många av våra konkurrenter. Vi bygger standardiserade och väl beprövade robotceller istället för krångliga speciallösningar.  Det gör tillexempel MT5 till ett tryggt och kostnadseffektivt val, säger Martin Fredriksson, marknadschef på Svia. 
En annan produkt som SVIA också kommer att visa på mässan är PalletPickerTX. Det är en bin picking lösning som innebär att roboten plockar kuts, rör och axlar direkt ur pallen med hjälp av lasersensor som guidar roboten.
Fördelen med PalletPickerTX är att det krävs mindre hårdvara än traditionella automationslösningar samt att cellen är speciellt framtagen för att minimera onödigt arbete för operatören.
- Det ska vara enkelt. Operatören kör fram pallen med detaljer och roboten börjar plocka och betjäna maskinen. När processen är klar så kan roboten lägga tillbaka detaljerna i pallen på ett ordnat och sorterat sätt med mellanläggsskivor, avslutar Martin.
Toppbild: Robotcell MT5. Bild i text: PalletPickerTX. Foto: SVIA.Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • igus E2 Micro - Minst i familjen

    E2 Micro är kabelkedjan som klarar 25 % längre fribärande längd och upp till 100 % mer vikt trots sin låga vikt och kompakta storlek. 
    5