Foto: Uniti.

Oct 27, 2017

Nya svenska elbilen ska tillverkas i Landskrona


Lansering sker den 7 december.

Efter två års överläggningar har det svenska elbilsföretaget Uniti bestämt Landskrona som produktionsplats. Uniti kommer i november att börja överföra sin verksamhet till Landskrona. Under det första året i den nya anläggningen kommer företaget att expandera sin utvärderingsprototypprocess och produktionsplanering parallellt. 

-Landskrona, är som en del av Köpenhamn, en idealisk knutpunkt för tillverkning och montering av våra produkter. Det är uppenbart att staden har starka ambitioner att bli ett nytt teknikcentrum i regionen, och de har verkligen resurser för att uppnå detta, säger Unitis CEO Lewis Horne.

-Landskrona är ett etablerat transport- och logistikcentrum, med nästan 100% höghastighetsinternettäckning, och kommer att kunna leverera ren energi till anläggningen.

Företaget kommer att lansera sin nya elbil i anläggningen den 7 december för en publik på flera tusen personer. Publiken inkulderar nuvarande över 1000 investerare, bilköpare (varav nu finns 915 reservationer) samt företagspartners och supportrar. Vid evenemanget detlar flera nyckelpartners som bland andra Siemens och KUKA Robotics.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9