Foto: Uniti.

Oct 27, 2017

Nya svenska elbilen ska tillverkas i Landskrona


Lansering sker den 7 december.

Efter två års överläggningar har det svenska elbilsföretaget Uniti bestämt Landskrona som produktionsplats. Uniti kommer i november att börja överföra sin verksamhet till Landskrona. Under det första året i den nya anläggningen kommer företaget att expandera sin utvärderingsprototypprocess och produktionsplanering parallellt. 

-Landskrona, är som en del av Köpenhamn, en idealisk knutpunkt för tillverkning och montering av våra produkter. Det är uppenbart att staden har starka ambitioner att bli ett nytt teknikcentrum i regionen, och de har verkligen resurser för att uppnå detta, säger Unitis CEO Lewis Horne.

-Landskrona är ett etablerat transport- och logistikcentrum, med nästan 100% höghastighetsinternettäckning, och kommer att kunna leverera ren energi till anläggningen.

Företaget kommer att lansera sin nya elbil i anläggningen den 7 december för en publik på flera tusen personer. Publiken inkulderar nuvarande över 1000 investerare, bilköpare (varav nu finns 915 reservationer) samt företagspartners och supportrar. Vid evenemanget detlar flera nyckelpartners som bland andra Siemens och KUKA Robotics.
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0