Rullformning, Pallco. Foto: Ortic.

Sep 7, 2017

Nya produktionsrekord i Ekenässjön med uppgraderad maskin


Det är Ortic som har levererat en större uppgradering av företagets rullformningsmaskin.

Pallco AB i Ekenässjön i Småland är ett svenskt bolag som, utvecklar och tillverkar kundanpassade produkter i metall, stål och aluminium. Företaget erbjuder helhetslösningar inom material, komponenter, bearbetning, robot och lasersvetsning, packning och lagerhållning mm bidrar vi till våra kunders framgång.

Hos Pallco är produktionstakten hög tempo dygnet runt och tillförlitlighet är viktigt vid val av leverantör. Uppgraderingsarbetet som utförts av Ortic har under tre månaders produktion visat sig uppfylla kundens höga förväntningar och produktionsrekord är slagna.

Arbetet har innehållit en mängd åtgärder, där de viktigare är en ny FEA-simulerad verktygskonstruktion med flera förbättrade lösningar för minskad värmeutveckling och hög tillförlitlighet i en avancerad rullformning som körs i hög hastighet.

Ortic är sedan tidigare en partner för service av rullformningsmaskinerna. Detta arbete kommer fortsätta för att i största möjliga mån undvika oplanerade stopp.

Ortic bildades 1984 och har sedan dess levererat många avancerade linjer för rullformning. Sedan början av 2000-talet levererar man även linjer för flexibel 3D-rullformning och närmare 10 olika linjer finns i drift över världen.
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0