Rullformning, Pallco. Foto: Ortic.

Sep 7, 2017

Nya produktionsrekord i Ekenässjön med uppgraderad maskin


Det är Ortic som har levererat en större uppgradering av företagets rullformningsmaskin.

Pallco AB i Ekenässjön i Småland är ett svenskt bolag som, utvecklar och tillverkar kundanpassade produkter i metall, stål och aluminium. Företaget erbjuder helhetslösningar inom material, komponenter, bearbetning, robot och lasersvetsning, packning och lagerhållning mm bidrar vi till våra kunders framgång.

Hos Pallco är produktionstakten hög tempo dygnet runt och tillförlitlighet är viktigt vid val av leverantör. Uppgraderingsarbetet som utförts av Ortic har under tre månaders produktion visat sig uppfylla kundens höga förväntningar och produktionsrekord är slagna.

Arbetet har innehållit en mängd åtgärder, där de viktigare är en ny FEA-simulerad verktygskonstruktion med flera förbättrade lösningar för minskad värmeutveckling och hög tillförlitlighet i en avancerad rullformning som körs i hög hastighet.

Ortic är sedan tidigare en partner för service av rullformningsmaskinerna. Detta arbete kommer fortsätta för att i största möjliga mån undvika oplanerade stopp.

Ortic bildades 1984 och har sedan dess levererat många avancerade linjer för rullformning. Sedan början av 2000-talet levererar man även linjer för flexibel 3D-rullformning och närmare 10 olika linjer finns i drift över världen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Svår fräsning har blivit enklare

    Dormer Pramets sortiment av hårdmetallpinnfräsar för svårbearbetade material erbjuder en mängd olika alternativ från grovbearbetning till finbearbetning.
    0