Sep 6, 2016

Nya friskärande kapskivor med längre livslängd


Flexovit lanserar en ny tunn kapskiva med 1,6 mm tjocklek.

Den nya kapskivan, som har beteckningen Mega-Line, uppges ha friskärande egenskaper som ger upp till 30 % bättre prestanda.

Flexovits nya kapskivor med 1,6 mm tjocklek används i vinkelslip för kapning av stål, rostfritt och hårda legeringar. De är speciellt lämpade för kapning av tunnväggiga detaljer som t.ex. rostfria rör. Mega-Line-kapskivorna har fått en mindre skivetikett än vad som är vanligt. Detta ger flera fördelar som att skivan blir mer friskärande och ger snabbare och mjukare kapning samt att vibrationsnivån blir lägre. Dessutom får man rena och fina snitt och hög precision i kapningen. Såväl avverkningsgraden som livslängden kan ökas med upp till 30 % enligt tillverkaren.

Den nya Mega-Line-kapskivan med 1,6 mm tjocklek finns i 115 och 125 mm diameter. De har slipmedel av aluminiumoxid i premiumkvalitet i kombination med ett avancerat bindemedelssystem. Förra året lanserade Flexovit en friskärande kapskiva med 1,0 mm tjocklek. Den är särskilt lämplig för kapning av detaljer med ca 3 mm tjocklek medan den nya kapskivan med 1,6 mm tjocklek rekommenderas för en materialtjocklek på ca 7 mm.

”Med Flexovits nya friskärande kapskiva Mega-Line får man en kapning med mycket hög precision och fina och rena snitt utan bränning. Tack vare den långa livslängden och snabba kapningen får man högre produktivitet och lägre total kapkostnad.” säger Peter Lindell, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
 • Jan 23, 2019

  3D-printing ska ge SJ högre punktlighet

  Nyheter Nu satsar SJ satsar stort på tillverkning av reservdelar med 3D-printing, något som ska ge effektivare underhåll, punktlighet och nöjdare kunder.
  0
 • Jan 23, 2019

  Pirtek Sweden får ny vd

  Branschnytt Stefan Fallenius, grundare och vd för Pirtek Sweden AB (tidigare Slangakuten), väljer att lämna bolaget efter 10 år vid rodret.
  0
 • Jan 22, 2019

  Han lämnar Sandvik

  Nyheter Rekryteringen av hans efterträdare inleds nu.
  28
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13