Kammarugn till Macon. Foto: Electro Heat.

May 10, 2017

Ny leverans från ElectroHeat


Kammarugn för maxtemperatur 800 grader levererad till Trollhättan.

Med över 40 års erfarenhet inom värmebehandling och ugnstillverkning erbjuder Göteborgsföretaget ElectroHeat kundanpassade ugnar för att möta kundernas behov och krav. Nu har en nytillverkad ugn rest till Trollhättan.

-Macon är ett företag som vi samarbetat med under lång tid, berättar Joel Lagerqvist, försäljnings- och inköpschef, för Svensk Verkstad. Kammarugnen som Macon har beställt har en max temperatur på 800°C och kommer att användas för torkeldning av betong/eldfast i deras tillverkningsanläggning i Trollhättan, Sverige.

Macon AB är ett privatägt bolag vars huvudsakliga inriktningen är kompletta eldfasta installationer till den svenska industrin exempelvis stålverk/valsverk, pann- och förugnar, sopförbränningsanläggningar, papper och cellulosa. Kontor, verkstad och lager finns i Gävle, Trollhättan, Luleå och Nyköping samt kontor finns i Hagfors, Stockholm, Bjuv, Karlstad och S:t Petersburg. Företaget omsätter ca 165 miljoner kronor (2014) och har idag av 50 st fastanställda samt ca 250 st behovsanställda vid högsäsong och större åtaganden. 
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18