Foto: Nordiska Wemag.

Jul 5, 2018

"Marknadens mest prisvärda maskin"


I efterdyningarna av Elmia Produktionsmässor har Nordiska Wemag slutfört ännu en en lyckad installation.

Det var GP Technology i Avesta som slog till på Nordiska Wemags mässmaskin på Elmia. Nu är maskinen, en HURCO s VM10i,  installerad hos Daniel Persson på GP Technolocgy i Avesta.

Daniel Persson driver egen verkstad med multitaskmaskin och två svarvar. Med den nya investeringen ökar fräsmöjligheterna och han kan ta sig an nya jobb.

-HURCO s VM10i är vår populäraste och minsta fleroprationsmaskin, berättar Håkan Conradsson på Nordiska Wemag för Svensk Verkstad. Den är 3-axlig men förberedd för 5-axlig simultan bearbetning. Den har ett litet fotavtryck på 1,8 x 1,7 meter, men har ett axelslag på X=660mm Y=408mm och Z=508mm.

-Maskinen har en stark spindel på 11kw och 10000 varv/min och ett verktygsmagasin på 20 stationer. Med HURCOs styrsystem tar man sig från ritning till färdig detalj snabbast på marknaden, genom enkelt CAM-system inbyggt i kontrollen men framförallt genom enkla sök-, start- och omstartfunktioner.

-Helt enkelt marknadens mest prisvärda maskin för 550.000 kronor, avslutar Håkan Conradsson glatt.

GP Tech utför lego- och konsultjobb inom det mesta, när han inte är ute på road-racingbanan och tävlar vill säga..
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Svenska industriugnar skapar flygsäkerhet över hela världen

  Få transportmedel undergår så mycket säkerhets- och besiktningskontroller som flygplan. Inget lämnas åt slumpen och även den allra minsta lilla skruv är noga kravspecificerad och har genomgått flygvärdighetstest och är spårbar.
  0

 • Teknik

  Varning för truck!

  Varningstriangel på golvet och visar tydligt för fotgängare att en truck närmar sig.
  0
 • Teknik

  En kompakt ready-to-use CNC-maskin

  Med rätt tillbehör kan ICV 4030 användas för att t.ex borra, mäta, skära, dispensera, limma, grada, polera, testa, scanna, trycka, placera, montera, skruva och mycket mer.
  0