Foto: Nordiska Wemag.

Jul 5, 2018

"Marknadens mest prisvärda maskin"


I efterdyningarna av Elmia Produktionsmässor har Nordiska Wemag slutfört ännu en en lyckad installation.

Det var GP Technology i Avesta som slog till på Nordiska Wemags mässmaskin på Elmia. Nu är maskinen, en HURCO s VM10i,  installerad hos Daniel Persson på GP Technolocgy i Avesta.

Daniel Persson driver egen verkstad med multitaskmaskin och två svarvar. Med den nya investeringen ökar fräsmöjligheterna och han kan ta sig an nya jobb.

-HURCO s VM10i är vår populäraste och minsta fleroprationsmaskin, berättar Håkan Conradsson på Nordiska Wemag för Svensk Verkstad. Den är 3-axlig men förberedd för 5-axlig simultan bearbetning. Den har ett litet fotavtryck på 1,8 x 1,7 meter, men har ett axelslag på X=660mm Y=408mm och Z=508mm.

-Maskinen har en stark spindel på 11kw och 10000 varv/min och ett verktygsmagasin på 20 stationer. Med HURCOs styrsystem tar man sig från ritning till färdig detalj snabbast på marknaden, genom enkelt CAM-system inbyggt i kontrollen men framförallt genom enkla sök-, start- och omstartfunktioner.

-Helt enkelt marknadens mest prisvärda maskin för 550.000 kronor, avslutar Håkan Conradsson glatt.

GP Tech utför lego- och konsultjobb inom det mesta, när han inte är ute på road-racingbanan och tävlar vill säga..
 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  121
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  329
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  20