Foto: Axel Johnson.

Dec 21, 2016

Nomo får ny vd


Mattias Jaginder kommer närmast från Schneidler Grafiska.

Mattias Jaginder har utsetts till ny vd för Nomo Kullager AB med verksamhet i Sverige, Finland och Danmark. Mattias har varit VD på Schneidler Grafiska sedan 2015. 

Mattias Jaginder har erfarenhet av industriell försäljning både i Sverige och internationellt. Bland tidigare arbetsgivare finns ViFlow Group, Atlas Copco och Xylem. Mattias är 47 år gammal och civilingenjör från Linköpings Tekniska Högskola.

I rollen som VD för Nomo efterträder han Curt Carlsson som efter 45 framgångsrika år i bolaget, varav de senaste sju som VD, går i pension i oktober 2017. Nomo är idag Nordens största oberoende distributör och specialist inom lager och transmissionsprodukter för bl a tillverkningsindustri och transporter. Nomo har drygt 100 anställda, huvudkontor och centrallager i Täby utanför Stockholm och säljkontor på sex orter i Sverige, på fyra orter i Finland samt i Danmark. Nomo ingår i Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxIndustries.

”Nomo är ett mycket stabilt företag med goda, långsiktiga relationer till såväl viktiga kunder som leverantörer, många duktiga medarbetare och en fantastisk företagskultur. Mattias Jaginder kommer med sin erfarenhet av industriell försäljning och ledning av förändrings- och utvecklingsarbete att bidra till en fortsatt positiv utveckling för Nomo i Norden,” säger Ola Sjölin, VD för AxIndustries och ordförande i Nomo Kullager AB.

Mattias Jaginder tillträder som VD för Nomo den 1 februari, 2017.
 • Jan 22, 2019

  Volkswagen siktar på nytt elbilsrekord på Nürburgring

  Nyheter Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på Nürburgring-Nordslingan, som anses vara en av de tuffaste racingbanorna i världen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13