Foto: Axel Johnson.

Dec 21, 2016

Nomo får ny vd


Mattias Jaginder kommer närmast från Schneidler Grafiska.

Mattias Jaginder har utsetts till ny vd för Nomo Kullager AB med verksamhet i Sverige, Finland och Danmark. Mattias har varit VD på Schneidler Grafiska sedan 2015. 

Mattias Jaginder har erfarenhet av industriell försäljning både i Sverige och internationellt. Bland tidigare arbetsgivare finns ViFlow Group, Atlas Copco och Xylem. Mattias är 47 år gammal och civilingenjör från Linköpings Tekniska Högskola.

I rollen som VD för Nomo efterträder han Curt Carlsson som efter 45 framgångsrika år i bolaget, varav de senaste sju som VD, går i pension i oktober 2017. Nomo är idag Nordens största oberoende distributör och specialist inom lager och transmissionsprodukter för bl a tillverkningsindustri och transporter. Nomo har drygt 100 anställda, huvudkontor och centrallager i Täby utanför Stockholm och säljkontor på sex orter i Sverige, på fyra orter i Finland samt i Danmark. Nomo ingår i Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxIndustries.

”Nomo är ett mycket stabilt företag med goda, långsiktiga relationer till såväl viktiga kunder som leverantörer, många duktiga medarbetare och en fantastisk företagskultur. Mattias Jaginder kommer med sin erfarenhet av industriell försäljning och ledning av förändrings- och utvecklingsarbete att bidra till en fortsatt positiv utveckling för Nomo i Norden,” säger Ola Sjölin, VD för AxIndustries och ordförande i Nomo Kullager AB.

Mattias Jaginder tillträder som VD för Nomo den 1 februari, 2017.
 • Nov 19, 2018

  Linde Roadster utsedd till vinnare

  Branschnytt Linde Material Handlings banbrytande motviktstruck Roadster vinner prestigefyllda designtävlingen German Design Award.
  14
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  90

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  13