Nov 17, 2017

Nevs anställer 70 i Trollhättan


Just nu tillverkas karosser i Nevs fabrik i Trollhättan, som sedan fraktas till Tianjin i Kina för att sättas ihop till testbilar.

Elbilstillverkaren Nevs ska anställa runt 70 personer till produktionen i Trollhättan i början av nästa år. De ska jobba med att tillverka delar till bilarna, som sedan skeppas till Kina där bilarna byggs klart. Det rapporterar P4 Väst.

Serietillverkningen av bilar börjar i den helt nya fabriken Tianjin nästa sommar. Då kommer delar, bland annat underredet, till bilarna att tillverkas i Trollhättan. 

– När volymen går upp i fabriken i Kina kommer vi behöva anställa runt 70 personer i Trollhättan. Det blir aktuellt innan sommaren nästa år, säger Morgan Fransson, platschef i Trollhättan, till Ekot.

Samtidigt ska Nevs anställa runt 1 500 personer i Kina fram till sommaren och målet är att bygga 10 000 elbilar där under nästa år. Från 2019 finns kapacitet att göra runt 50 000 till 60 000 bilar årligen.

Serieproduktion av bilar i Trollhättan kommer däremot att dröja minst ett par år.

– Det är svårt att säga exakt när tillverkningen kan komma igång. Men någonstans 2020-2021 finns det möjligheter, men alla planer är inte på plats än, säger Fransson.

Just nu har Nevs runt 800 anställda i Trollhättan.
 • Oct 19, 2018

  Den varma sommaren sänkte Husqvarna

  Nyheter Det lägre resultatet beror på svag efterfrågan på gräsklipparprodukter som har hög marginal i divisionen Husqvarna. Trädgårdsjätten vidtar konkreta åtgärder.
  0
 • Oct 19, 2018

  3D-printad jaktkniv från Älmhult

  Branschnytt Det är 3D-printföretaget 3D MetPrint som designat och tillverkar stålkniven som är "printad" i ett enda stycke.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT