Foto: Nevs.

Dec 6, 2017

Nevs första elbil rullar ut ur fabriken i Tiajin


Inledningsvis räknar elbilsföretaget med en årlig tillverkningskapacitet om 50.000 bilar.

På tisdagen rullade Nevs första elbil, Nevs 9-3, av bandet i fabriken i Tiajin. Det skriver elbilstillverkaren i ett pressmeddelande och beskriver händelsen som en viktig milstolpe och startskottet för leveranser av elektriska fordon till marknaden.

Inledningsvis är den årliga produktionskapaciteten 50.000 elfordon för att i nästa fas kunna uppgå till 220.000 exemplar.

NEVS arbetar med tre generationer av elbilar med innovations- och utvecklingscentran i både Kina och Sverige. Den andra och tredje generationen kommer att utvecklas i nära samarbete med DiDi Chuxing, som är Kinas motsvarighet till Uber. Bilindustrin förändras snabbt nu, inte bara från konventionella bilar till elektriska, utan även till fordon utan förare och nya affärsmodeller där kunderna vill använda bilen men inte äga den.
 • Oct 19, 2018

  Den varma sommaren sänkte Husqvarna

  Nyheter Det lägre resultatet beror på svag efterfrågan på gräsklipparprodukter som har hög marginal i divisionen Husqvarna. Trädgårdsjätten vidtar konkreta åtgärder.
  0
 • Oct 19, 2018

  3D-printad jaktkniv från Älmhult

  Branschnytt Det är 3D-printföretaget 3D MetPrint som designat och tillverkar stålkniven som är "printad" i ett enda stycke.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT