Foto: Nevs.

Dec 6, 2017

Nevs första elbil rullar ut ur fabriken i Tiajin


Inledningsvis räknar elbilsföretaget med en årlig tillverkningskapacitet om 50.000 bilar.

På tisdagen rullade Nevs första elbil, Nevs 9-3, av bandet i fabriken i Tiajin. Det skriver elbilstillverkaren i ett pressmeddelande och beskriver händelsen som en viktig milstolpe och startskottet för leveranser av elektriska fordon till marknaden.

Inledningsvis är den årliga produktionskapaciteten 50.000 elfordon för att i nästa fas kunna uppgå till 220.000 exemplar.

NEVS arbetar med tre generationer av elbilar med innovations- och utvecklingscentran i både Kina och Sverige. Den andra och tredje generationen kommer att utvecklas i nära samarbete med DiDi Chuxing, som är Kinas motsvarighet till Uber. Bilindustrin förändras snabbt nu, inte bara från konventionella bilar till elektriska, utan även till fordon utan förare och nya affärsmodeller där kunderna vill använda bilen men inte äga den.
 • Jan 23, 2019

  3D-printing ska ge SJ högre punktlighet

  Nyheter Nu satsar SJ satsar stort på tillverkning av reservdelar med 3D-printing, något som ska ge effektivare underhåll, punktlighet och nöjdare kunder.
  0
 • Jan 23, 2019

  Pirtek Sweden får ny vd

  Branschnytt Stefan Fallenius, grundare och vd för Pirtek Sweden AB (tidigare Slangakuten), väljer att lämna bolaget efter 10 år vid rodret.
  0
 • Jan 22, 2019

  Han lämnar Sandvik

  Nyheter Rekryteringen av hans efterträdare inleds nu.
  28
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13