Foto: Nevs.

Dec 6, 2017

Nevs första elbil rullar ut ur fabriken i Tiajin


Inledningsvis räknar elbilsföretaget med en årlig tillverkningskapacitet om 50.000 bilar.

På tisdagen rullade Nevs första elbil, Nevs 9-3, av bandet i fabriken i Tiajin. Det skriver elbilstillverkaren i ett pressmeddelande och beskriver händelsen som en viktig milstolpe och startskottet för leveranser av elektriska fordon till marknaden.

Inledningsvis är den årliga produktionskapaciteten 50.000 elfordon för att i nästa fas kunna uppgå till 220.000 exemplar.

NEVS arbetar med tre generationer av elbilar med innovations- och utvecklingscentran i både Kina och Sverige. Den andra och tredje generationen kommer att utvecklas i nära samarbete med DiDi Chuxing, som är Kinas motsvarighet till Uber. Bilindustrin förändras snabbt nu, inte bara från konventionella bilar till elektriska, utan även till fordon utan förare och nya affärsmodeller där kunderna vill använda bilen men inte äga den.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny generation av ATOS 3D-scanner

  ATOS 5 är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer.
  0
 • Teknik

  Stegmotorstyrning från Solectro

  Den lilla stegmotorstyrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering i och med enkel, snabb och flexibel programmering.
  0