Mjukvaran DATRON next är enkel att förstå och hantera. Foto: DATRON next.

Apr 13, 2018

Mjukvaran som gör CNC-fräsningen nästan lika enkel som en 3D-utskrift


Mjukvaran DATRON next är baserad på plug-and-play-principen och kan nu användas till alla Datrons CNC-fräsmaskiner.

 

Mjukvaran DATRON next är utvecklad för att vara enkel att förstå och hantera. Med hjälp av svepande rörelser som lätt känns igen från användningen av en smartphone blir fräsningen nästan lika enkel som en 3D-utskrift. Med några enkla steg tar sig operatören igenom fräsprogrammet som har tydliga assistfunktioner och en integrerad kamera. Mjukvaran DATRON next har självförklarande ikoner där verktyg, komponenter etc. har avbildats på ett tydligt sätt, vilket ger en snabb identifiering av olika funktioner och en hög igenkänningsfaktor.

Kombinationen med kameran tillsammans med den känsliga multi-touch-skärmen och XYZ-sensorn gör det möjligt för användaren att snabbt och enkelt ställa in nollpunkten för arbetsstycket. Med tydliga steg och svepande rörelser ersätts tidskrävande manuell inmatning av komplexa numeriska data. Med mjukvaran DATRON next kan operatören i förväg simulera fräsningen i 3D och vid behov utföra nödvändiga korrigeringar. Efter en snabb set-up av arbetsstycket är det bara att förlita sig på DATRONs välkända höghastighetsfräsning. 

Besök oss på Elmia Verktygsmaskiner 15 -18 Maj i Jönköping  
Vi finns i monter B01:30
 
Beställ kostnadsfribiljett här

CNC • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0