Nya Mercedes-Benz EQC, presenterad av Britta Seeger, Markus Schäfer, Dieter Zetsche och Ola Källenius.

Sep 5, 2018

Världspremiär för helt elektriska Mercedes EQC


600 inbjudna gäster deltog när Mercedes-Benz lanserade sin nya elbil i Stockholm. Se bilderna.


På tisdagkvällen firade Mercedes-Benz världspremiären av nya, helt elektriska EQC. På Artipelag konstmuseum utanför Stockholm presenterade Mercedes-Benz vd Dieter Zetsche den första Mercedes-Benz modellen under produkt- och teknologimärket EQ.

Inte bara huvudpersonen själv, utan också platsen för världspremiären var ett uttalande för hållbarhet. Artipelagmuseet är omgivet av skog på Stockholms skärgård och förkroppsligar sambandet mellan konst och natur - det är en extraordinär och lämplig plats för avgången till en ny era med rörlighet hos Mercedes-Benz.

-EQC kombinerar design, funktionalitet och service på ett unikt sätt. EQC är en elbil och samtidigt 100 procent en Mercedes, säger Dieter Zetsche, ordförande i Daimler AG och vd för Mercedes-Benz Cars.

Två elmotorer på fram- och bakaxlarna med en kombinerad effekt på 300 kW

Kombinerad effektförbrukning: 22,2 kWh / 100 km

Kombinerad CO2-utsläpp: 0 g / km, preliminära siffror

Räckvidd: 450 km

EQZ • Oct 19, 2018

  Den varma sommaren sänkte Husqvarna

  Nyheter Det lägre resultatet beror på svag efterfrågan på gräsklipparprodukter som har hög marginal i divisionen Husqvarna. Trädgårdsjätten vidtar konkreta åtgärder.
  0
 • Oct 19, 2018

  3D-printad jaktkniv från Älmhult

  Branschnytt Det är 3D-printföretaget 3D MetPrint som designat och tillverkar stålkniven som är "printad" i ett enda stycke.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT