Nya Mercedes-Benz EQC, presenterad av Britta Seeger, Markus Schäfer, Dieter Zetsche och Ola Källenius.

Sep 5, 2018

Världspremiär för helt elektriska Mercedes EQC


600 inbjudna gäster deltog när Mercedes-Benz lanserade sin nya elbil i Stockholm. Se bilderna.


På tisdagkvällen firade Mercedes-Benz världspremiären av nya, helt elektriska EQC. På Artipelag konstmuseum utanför Stockholm presenterade Mercedes-Benz vd Dieter Zetsche den första Mercedes-Benz modellen under produkt- och teknologimärket EQ.

Inte bara huvudpersonen själv, utan också platsen för världspremiären var ett uttalande för hållbarhet. Artipelagmuseet är omgivet av skog på Stockholms skärgård och förkroppsligar sambandet mellan konst och natur - det är en extraordinär och lämplig plats för avgången till en ny era med rörlighet hos Mercedes-Benz.

-EQC kombinerar design, funktionalitet och service på ett unikt sätt. EQC är en elbil och samtidigt 100 procent en Mercedes, säger Dieter Zetsche, ordförande i Daimler AG och vd för Mercedes-Benz Cars.

Två elmotorer på fram- och bakaxlarna med en kombinerad effekt på 300 kW

Kombinerad effektförbrukning: 22,2 kWh / 100 km

Kombinerad CO2-utsläpp: 0 g / km, preliminära siffror

Räckvidd: 450 km

EQZ • Sep 21, 2018

  Edeco Tool köper branschkollega

  Nyheter Efter mer än 30 framgångsrika år inom svensk industri tar nu värmländske verktygsspecialisten ett första steg mot skandinavisk expansion.
  0
 • Sep 21, 2018

  Robotisering och allt-i-ett-paket vinner

  Nyheter Om man automatiserar och lägger till idén med ett allt-i-ett-paket kan man sänka sina kostnader och investeringarna skulle betala sig på en relativt kort tid, säger Chris Dominic, logistikforskare vid Högskolan i Gävle.
  0
 • Sep 21, 2018

  Hon ska ta Nimo-KGs försäljning till nya höjder

  Branschnytt Med stor erfarenhet av internationell försäljning av komplex industriutrustning var Carina Thern ett välkommet tillskott när hon tillträdde Nimo-KG under sommaen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT