Foto: Jungheinrich.

Nov 30, 2018

Mångsidig plocktruck för smådelar från Jungheinrich


Jungheinrich presenterar senaste generation av sin EKM 202 plocktruck för smådelar.

 • EKM 202 – Plocktruck för smådelar med lastkapacitet på 215 kg
 • Litiumjonbatteri för längre drifttid upp till 8 km/h
 • Varningszon-ljus för ökad säkerhet i butiker med mycket kunder

Med mer än dubbel lastkapacitet jämfört med tidigare modell, är den särskilt lämplig för plock av smådelar utan pallar. Utöver lastkapaciteten på 100 kg på den övre hyllan, har EKM nu ett andra lagringsutrymme med kapacitet för ytterligare 115 kg. Ytterligare lagringsfack på stativet ger utrymme för arbetsmaterial. Genom nya AC-driften uppnår trucken maximal körhastighet på 8 km/h och kan snabbt nå nästa plockplats. Litiumjonbatteriet (120 Ah) ger tillräcklig energi även för långa och intensiva applikationer. Trucken är utrustad med varningszon-ljus som markerar potentiell farozon för användning i butiker med mycket kunder.

Ljusen aktiveras automatiskt när förarplattformen lyfts, då projiceras en area runt trucken. Säkert inträde och utträde ur nya EKM 202 garanteras med automatisk dörrlåsning. Jungheinrich erbjuder även trucken med styrhjul för användning i smala gångar eller i ställage. Med sitt utsträckbara stativ, kan EKM 202 uppnå en lyfthöjd på upptill 5,3 meter. Det gör EKM 202 till ett säkert och effektivt alternativ till konventionella stegar, särskilt inom handeln. Jungheinrich har försett EKM med en robust metallram. Tillverkaren har avsiktligt avstått från användande av plast, vilket gör trucken optimalt motståndskraftig mot yttre skador. Detta gäller särskilt drivhjulen, som har placerats inom truckens kontur.
 • Dec 12, 2018

  SACMI tecknar avtal med XMReality

  Nyheter Den internationella tillverkningskoncernen tecknar avtal för en global utrullning av XMReality Remote Guidance
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Paradoxen om avslöjande av din innovation

  Paradoxen handlar om att för att lyckas med öppen innovation så måste man dela med sig och därmed avslöja sin idé, som då riskerar att bli stulen, säger Ioana Stefan, forskare i industriell eknomi
  78