May 24, 2017

M-Steel Calculator från Ovako – ett digitalt serviceverktyg


Nylanserade M-Steel Calculator är ett digitalt verktyg baserat på Ovakos Steel Navigator-plattform, där kunder guidas till att hitta rätt maskininställningar beroende på stålegenskaper och skärverktyg.

Med M-Steel Calculator kan kunderna också jämföra livslängd och skärhastighet mellan M-Steel® från Ovako och konventionellt stål.

‒ Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder M-Steel Calculator för jämförelse och verifiering av rätt maskininställningar. Liknande digitala verktyg på marknaden har hittills enbart haft utrustningen som utgångspunkt och inte vilken stålsort som används. Med M-Steel Calculator  kan vi ge våra kunder ett effektivt och användarvänligt sätt att få fram rätt inställning samt beräkna skillnad i bearbetningskostnad mellan M-Steel från Ovako och konventionellt stål, säger Göran Nyström, EVP Group Marketing & Technology. Vi har ambitionen att erbjuda våra kunder bäst service och satsningen på M-Steel Calculator är en del av Ovakos prioriterade arbete kopplat till att möta kundernas efterfrågan med rätt produkt, av rätt kvalitet och i rätt tid och kanal.

M-Steel Calculator bygger vidare på Ovakos Steel Navigator, en plattform för att hjälpa kunderna att hitta det bästa stålet, och är en del av Ovakos digitaliseringsstrategi. Den stärker ytterligare koncernens målsättning att erbjuda sina kunder branschens bästa service.

M-Steel Calculator, som främst riktar sig mot operatörer inom fordons- och verkstadsindustri, utgår ifrån Ovakos stål M-Steel vars egenskaper underlättar maskinbearbetningen och kan, jämfört med konventionellt stål, mångdubbla ett skärverktygs livslängd.

M-Steel Calculator från Ovako finns tillgängligt via dator, surfplatta eller mobil. För mer information, besök M-Steel Calculator .  
 • Sep 21, 2018

  Edeco Tool köper branschkollega

  Nyheter Efter mer än 30 framgångsrika år inom svensk industri tar nu värmländske verktygsspecialisten ett första steg mot skandinavisk expansion.
  0
 • Sep 21, 2018

  Robotisering och allt-i-ett-paket vinner

  Nyheter Om man automatiserar och lägger till idén med ett allt-i-ett-paket kan man sänka sina kostnader och investeringarna skulle betala sig på en relativt kort tid, säger Chris Dominic, logistikforskare vid Högskolan i Gävle.
  0
 • Sep 21, 2018

  Hon ska ta Nimo-KGs försäljning till nya höjder

  Branschnytt Med stor erfarenhet av internationell försäljning av komplex industriutrustning var Carina Thern ett välkommet tillskott när hon tillträdde Nimo-KG under sommaen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT