Nov 6, 2018

Industrins orderingång oförändrad


Totalen är oförändrad även om de olika delbranscherna har olika utveckling. Här är septembers vinnare och förlorare.

Industrins totala orderingång var oförändrad i september 2018 jämfört med augusti, i säsongrensade tal, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB. Jämfört med september föregående år minskade orderingången med 0,4 procent i kalenderkorrigerade tal.

Månadsutvecklingen för den totala orderingången i säsongrensade tal var positiv på hemmamarknaden och negativ på exportmarknaden. Jämfört med augusti ökade hemmamarknaden med 1,2 procent medan exportmarknaden minskade med 0,4 procent.

Bland industrins delbranscher uppvisade motorfordonsindustrin den största ökningen med en uppgång på 33,1 procent jämfört med augusti. Annan transportmedelsindustri stod för den största minskningen med en nedgång på 63,0 procent.

På årsbasis minskade den totala orderingången i kalenderkorrigerade tal med 0,4 procent jämfört med september 2017. Orderingången från kund i Sverige ökade med 0,7 procent medan orderingången från kund i utlandet minskade med 1,3 procent.

Hittills i år har den totala orderingången i kalenderkorrigerade tal varit 1,8 procent högre än motsvarande period, januari-september 2017. Hemmamarknaden har ökat med 1,5 procent och exportmarknaden har ökat med 2,0 procent.
 • Nov 19, 2018

  Linde Roadster utsedd till vinnare

  Branschnytt Linde Material Handlings banbrytande motviktstruck Roadster vinner prestigefyllda designtävlingen German Design Award.
  14
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  90

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  13