ArcWorld. Foto: Yaskawa.

May 16, 2018

Kompakta stationer för robotsvetsning med snabb igångkörning


ArcWorld-serien är kompakta robotceller med allt som behövs för att snabbt komma igång med robotsvetsning, visas nu på Elmia Svets.

Nu utökar Yaskawa ArcWorld-serien med en modell för en eller två svetsande robotar och en ljus och rymlig arbetsplats för operatören. De tar bara hälften så stor golvyta som en konventionell robotlösning.

De inbyggda robotarna med rökutsug gör att ArcWorld också bidrar till en bättre arbetsmiljö. Under knappt fyra år har Yaskawa levererat nästan 100 robotceller i Sverige och Europa.

En ny modell
Nu finns en ny modell i serien med praktiska och platsbesparande robotstationer på plattform.
Med en vertikalt roterande lägesställare för fixtur och plats för en, eller två svetsande robotar innanför plåtväggarna där det nu ryms fixturer upp till två meters längd.
Operatören har en permanent, ljus och rymlig arbetsyta framför robotstationen, där arbetsmaterialet finns nära till hands och lyfthjälpmedel som kran och travers går bra att använda vid laddning, lossning och fixturbyte.

Lätt att anpassa
Många tillval och tillbehör gör ArcWorld lätt att anpassa efter just dina behov. Precis som den första modellen med två stationer, är förstås nya ArcWorld lätt att flytta och installera på nytt.

Yaskawa Nordic visar upp ArcWorld och andra robot- och automationsnyheter på Elmia Svets och Fogningsteknik

Hall D, Monter D03:32 & D03:24.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Svenska industriugnar skapar flygsäkerhet över hela världen

  Få transportmedel undergår så mycket säkerhets- och besiktningskontroller som flygplan. Inget lämnas åt slumpen och även den allra minsta lilla skruv är noga kravspecificerad och har genomgått flygvärdighetstest och är spårbar.
  0

 • Teknik

  Varning för truck!

  Varningstriangel på golvet och visar tydligt för fotgängare att en truck närmar sig.
  0
 • Teknik

  En kompakt ready-to-use CNC-maskin

  Med rätt tillbehör kan ICV 4030 användas för att t.ex borra, mäta, skära, dispensera, limma, grada, polera, testa, scanna, trycka, placera, montera, skruva och mycket mer.
  0