ArcWorld. Foto: Yaskawa.

May 16, 2018

Kompakta stationer för robotsvetsning med snabb igångkörning


ArcWorld-serien är kompakta robotceller med allt som behövs för att snabbt komma igång med robotsvetsning, visas nu på Elmia Svets.

Nu utökar Yaskawa ArcWorld-serien med en modell för en eller två svetsande robotar och en ljus och rymlig arbetsplats för operatören. De tar bara hälften så stor golvyta som en konventionell robotlösning.

De inbyggda robotarna med rökutsug gör att ArcWorld också bidrar till en bättre arbetsmiljö. Under knappt fyra år har Yaskawa levererat nästan 100 robotceller i Sverige och Europa.

En ny modell
Nu finns en ny modell i serien med praktiska och platsbesparande robotstationer på plattform.
Med en vertikalt roterande lägesställare för fixtur och plats för en, eller två svetsande robotar innanför plåtväggarna där det nu ryms fixturer upp till två meters längd.
Operatören har en permanent, ljus och rymlig arbetsyta framför robotstationen, där arbetsmaterialet finns nära till hands och lyfthjälpmedel som kran och travers går bra att använda vid laddning, lossning och fixturbyte.

Lätt att anpassa
Många tillval och tillbehör gör ArcWorld lätt att anpassa efter just dina behov. Precis som den första modellen med två stationer, är förstås nya ArcWorld lätt att flytta och installera på nytt.

Yaskawa Nordic visar upp ArcWorld och andra robot- och automationsnyheter på Elmia Svets och Fogningsteknik

Hall D, Monter D03:32 & D03:24.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Connecta med Japan

  Just nu pågår Japans största maskinmässa JIMTOF, som uppskattas mycket av branschens deltagare från hela världen.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  0
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  0