Ola Rollén. Foto: Hexagon.

May 15, 2018

Hexagon förvärvar globalt mätföretag


Företaget utvecklar manuell och automatisk mätteknik för ytskikt.

Hexagon AB tillkännager idag förvärvet av NEXTSENSE GmbH, en ledande innovatör av mätsystem för kvalitetskontroll av ytskikt med icke-kontaktteknologi. NEXTSENSEs lösningar förbättrar produktkvalitet inom fordons-, järnvägs, stål- och flygindustrin, snabbt och effektivt med mikrometerprecision.

NEXTSENSE grundades 2007 och har över 80 anställda världen över med huvudkontor i Graz, Österrike. Deras avancerade manuella samt automatiserade lösningar är baserade på den patenterade CALIPRI-teknologin vilket innebär att den automatiskt kompenserar för lutning och rotation vid scanning. Detta möjliggör omedelbart agerande på avvikelser och defekter på ytor, med noggranna mätvärden som inte påverkas av operatören.  

-Genom de allra senaste teknologierna och algoritmerna från NEXTSENSE kan åtgärder och korrigeringar ske i ett tidigare skede. Teknologierna kompletterar våra lösningar inom smarta fabriker, där grunden är att utnyttja den fulla potentialen av kvalitetsdata, säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén. 

-Dessutom ökar förvärvet bredden i vår lösningsportfölj inom passform och ytbehandling för fordonsindustrin – analysen av hur väl de olika bilkomponenterna passar ihop, samt inom industrier som järnväg och stål där vi idag har relativt liten närvaro. Kombinationen av sensorer, mjukvara och avancerad analys skapar mervärde för alla kunder, samtidigt som den globala räckvidden för NEXTSENSEs lösningar expanderar till nya marknader och regioner.  

NEXTSENSE konsolideras från och med idag och kommer drivas under divisionen Manufacturing Intelligence. Bolagets omsättning uppgick till 12 MEUR under 2017.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9