Oct 13, 2016

Har du koll på miljökraven för råvaror och komponenter i din tillverkning?


HANZA har utvecklat en unik produkt som ska förenkla efterlevnaden av de nya globala miljökraven.

HANZA Holding AB (publ) lanserar en tjänsteprodukt, Material Compliance Solution, som gör det möjligt för kunder att möta nya, strängare, miljödirektiv från EU och USA.

”Det kommer kontinuerligt nya, kloka lagkrav på produkter för att begränsa användningen av ämnen som utgör en fara för miljön och samhället.”, säger Bengt Emesten, Senior Vice President Sourcing på HANZA. ”Men det kan vara svårt att följa och överblicka den utvecklingen som produktägare. Därför har vi utvecklat en ny unik tjänsteprodukt som gör det enkelt för våra kunder att möta befintliga och eventuella nya direktiv.”

I dag finns flera krav på produktägare såsom RoHS och REACH, som begränsar användningen av ämnen som är kända för att utgöra en fara för människor, och Conflict Minerals som syftar till att stoppa användandet av olaglig utvinning av metaller. HANZAs tjänst ger kunden fullständiga rapporter rörande efterlevnad. Bland annat spåras komponentdata och efterlevnad mot materiallistor, produktdokumentation samt tekniska förändringar. Dokumenterade bevis på överensstämmelse lagras tillsammans med deklarationer och certifikat för externa revisioner.

”Det här är en viktig del i vår breddning till att också vara ett kunskaps- och tjänsteföretag”, avslutar Bengt Emesten.

Foto: Pixabay.
 • Oct 17, 2018

  Uniflex + Poolia = Sant

  Arbetsliv Bolagsverket lämnar klartecken för fusionen mellan Uniflex och Poolia.
  0
 • Oct 17, 2018

  Northvolt inleder samarbete med BMW

  Nyheter Bildar ett konsortium tillsammans med Umicore för fortsatt utveckling av en hållbar värdekedja för batterier för elektrifierade fordon i Europa.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT