Trump tar bort ståltullarna.

Jul 26, 2018

Handelskriget mellan EU och USA är avblåst


"Vi hoppas naturligtvis på att ståltullarna tas bort så snart som möjligt"

Parterna kom överens om att EU ska utöka sina importer av flytande naturgas och sojabönor och att industritullarna sänks av både USA och EU. Trump lovar också att det inte blir några höjda biltullar så länge samtal pågår. 

– Det är positiva tongångar om att trappa ner handelskonflikten. Alla vinner på en rättvis och öppen handel, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret. 

Vad gäller de 25 procentiga tullarna på stål och aluminium som infördes i maj lovar Trump och EU att se över dessa igen. 

– Vi hoppas naturligtvis på att ståltullarna tas bort så snart som möjligt. I så fall skulle EU kunna ta bort sina motåtgärder, säger Mathias Ternell. 

Svensk stålindustri har en hög andel specialprodukter som säljs i mer än 140 länder. Tack vare den starka nischorienteringen är efterfrågan på svenskt specialstål god trots USA:s tullar. 

 

Se även: Frågor och svar om USA:s importtullar på stål

EU
USA • Sep 21, 2018

  Edeco Tool köper branschkollega

  Nyheter Efter mer än 30 framgångsrika år inom svensk industri tar nu värmländske verktygsspecialisten ett första steg mot skandinavisk expansion.
  0
 • Sep 21, 2018

  Robotisering och allt-i-ett-paket vinner

  Nyheter Om man automatiserar och lägger till idén med ett allt-i-ett-paket kan man sänka sina kostnader och investeringarna skulle betala sig på en relativt kort tid, säger Chris Dominic, logistikforskare vid Högskolan i Gävle.
  0
 • Sep 21, 2018

  Hon ska ta Nimo-KGs försäljning till nya höjder

  Branschnytt Med stor erfarenhet av internationell försäljning av komplex industriutrustning var Carina Thern ett välkommet tillskott när hon tillträdde Nimo-KG under sommaen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT