Trump tar bort ståltullarna.

Jul 26, 2018

Handelskriget mellan EU och USA är avblåst


"Vi hoppas naturligtvis på att ståltullarna tas bort så snart som möjligt"

Parterna kom överens om att EU ska utöka sina importer av flytande naturgas och sojabönor och att industritullarna sänks av både USA och EU. Trump lovar också att det inte blir några höjda biltullar så länge samtal pågår. 

– Det är positiva tongångar om att trappa ner handelskonflikten. Alla vinner på en rättvis och öppen handel, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret. 

Vad gäller de 25 procentiga tullarna på stål och aluminium som infördes i maj lovar Trump och EU att se över dessa igen. 

– Vi hoppas naturligtvis på att ståltullarna tas bort så snart som möjligt. I så fall skulle EU kunna ta bort sina motåtgärder, säger Mathias Ternell. 

Svensk stålindustri har en hög andel specialprodukter som säljs i mer än 140 länder. Tack vare den starka nischorienteringen är efterfrågan på svenskt specialstål god trots USA:s tullar. 

 

Se även: Frågor och svar om USA:s importtullar på stål

EU
USALoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Connecta med Japan

  Just nu pågår Japans största maskinmässa JIMTOF, som uppskattas mycket av branschens deltagare från hela världen.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  0
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  0