Trump tar bort ståltullarna.

Jul 26, 2018

Handelskriget mellan EU och USA är avblåst


"Vi hoppas naturligtvis på att ståltullarna tas bort så snart som möjligt"

Parterna kom överens om att EU ska utöka sina importer av flytande naturgas och sojabönor och att industritullarna sänks av både USA och EU. Trump lovar också att det inte blir några höjda biltullar så länge samtal pågår. 

– Det är positiva tongångar om att trappa ner handelskonflikten. Alla vinner på en rättvis och öppen handel, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret. 

Vad gäller de 25 procentiga tullarna på stål och aluminium som infördes i maj lovar Trump och EU att se över dessa igen. 

– Vi hoppas naturligtvis på att ståltullarna tas bort så snart som möjligt. I så fall skulle EU kunna ta bort sina motåtgärder, säger Mathias Ternell. 

Svensk stålindustri har en hög andel specialprodukter som säljs i mer än 140 länder. Tack vare den starka nischorienteringen är efterfrågan på svenskt specialstål god trots USA:s tullar. 

 

Se även: Frågor och svar om USA:s importtullar på stål

EU
USA • Jan 22, 2019

  Volkswagen siktar på nytt elbilsrekord på Nürburgring

  Nyheter Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på Nürburgring-Nordslingan, som anses vara en av de tuffaste racingbanorna i världen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13