Jun 21, 2017

Följsammare slipning med slitsade lamellslipstift


Lamellslipstift ger flexibel och följsam slipning och är idealiska för bearbetning i svåråtkomliga utrymmen och för arbetsstycken med oregelbunden form.

Flexovit lanserar nu ett nytt sortiment lamellslipstift där sliplamellerna är slitsade vilket gör dem ännu mer följsamma.

Flexovits nya lamellslipstift, som har beteckningen Speedoflex, har slitsade sliplameller vilket gör dem mer flexibla och följsamma än konventionella lamellslipstift. De är särskilt lämpliga för bearbetning i svåråtkomliga utrymmen och på profilerade detaljer. De används för grov-, mellan och finslipning, gradning, svetsslipning och polering av stål, rostfritt och trä. Sliplamellerna har en mycket flexibel bomullsrygg som är belagd med slipmedel av aluminiumoxid. Det ger lamellslipskivorna följsam slipning med hög och jämn avverkning samt lång livslängd enligt tillverkaren. De ger hög avverkning även vid lågt arbetstryck.

Flexovits nya Speedoflex lamellslipstift finns i flera olika diametrar från 30 mm till 80 mm och i kornstorlekar från 40 till 320 vilket täcker in allt från grov slipning till mycket fin bearbetning. Lamellslipstiften är avsedda för användning i raka maskiner och har en spindeldiameter på 6 mm.

”Nu blir det ännu enklare och snabbare att bearbeta profilerade detaljer och svåråtkomliga utrymmen som hörn tack vare att de här nya lamellslipstiften är ännu mer följsamma.” säger Peter Lindell, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Se även www.flexovit.com/sv-sv
 • Nov 19, 2018

  Linde Roadster utsedd till vinnare

  Branschnytt Linde Material Handlings banbrytande motviktstruck Roadster vinner prestigefyllda designtävlingen German Design Award.
  14
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  90

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  13