Jun 21, 2017

Följsammare slipning med slitsade lamellslipstift


Lamellslipstift ger flexibel och följsam slipning och är idealiska för bearbetning i svåråtkomliga utrymmen och för arbetsstycken med oregelbunden form.

Flexovit lanserar nu ett nytt sortiment lamellslipstift där sliplamellerna är slitsade vilket gör dem ännu mer följsamma.

Flexovits nya lamellslipstift, som har beteckningen Speedoflex, har slitsade sliplameller vilket gör dem mer flexibla och följsamma än konventionella lamellslipstift. De är särskilt lämpliga för bearbetning i svåråtkomliga utrymmen och på profilerade detaljer. De används för grov-, mellan och finslipning, gradning, svetsslipning och polering av stål, rostfritt och trä. Sliplamellerna har en mycket flexibel bomullsrygg som är belagd med slipmedel av aluminiumoxid. Det ger lamellslipskivorna följsam slipning med hög och jämn avverkning samt lång livslängd enligt tillverkaren. De ger hög avverkning även vid lågt arbetstryck.

Flexovits nya Speedoflex lamellslipstift finns i flera olika diametrar från 30 mm till 80 mm och i kornstorlekar från 40 till 320 vilket täcker in allt från grov slipning till mycket fin bearbetning. Lamellslipstiften är avsedda för användning i raka maskiner och har en spindeldiameter på 6 mm.

”Nu blir det ännu enklare och snabbare att bearbeta profilerade detaljer och svåråtkomliga utrymmen som hörn tack vare att de här nya lamellslipstiften är ännu mer följsamma.” säger Peter Lindell, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Se även www.flexovit.com/sv-sv
 • Jan 22, 2019

  Volkswagen siktar på nytt elbilsrekord på Nürburgring

  Nyheter Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på Nürburgring-Nordslingan, som anses vara en av de tuffaste racingbanorna i världen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13