Foto: Norton.

Nov 30, 2018

Exceptionellt snabb kapning


Nya kapskivor från Norton.

Norton lanserar två nya kapskivor som ger exceptionellt snabb kapning och har lägre vibrationsnivå enligt tillverkaren. De nya kapskivorna, som har beteckningen Quantum3, är avsedda för kapning av metall.

Nortons nya kapskivor Quantum3 är tillverkade med ett nyutvecklat keramiskt slipmedel och ett nytt bindemedel. Det nya bindemedlet ger bättre kontroll under tillverkningen och vid blandningen av slip- och bindemedel får slipkornen en väsentligt jämnare spridning i kapskivan vilket ger mer konstant avverkning. De är avsedda för användning i vinkelslipmaskin och finns i 115 och 125 mm diameter med antingen 1,3 mm eller 1,6 mm tjocklek för kapning av kolstål, höglegerade kromlegeringar, rostfritt och andra hårda legeringar. Kapskivan med 1,3 mm tjocklek är i första hand avsedd för kapning av tunnväggigt material där den ger snabb kapning. Skivan med 1,6 mm tjocklek är särskilt avsedd för kapoperationer där man önskar extra lång livslängd på kapskivan.

I Nortons Quantum3-sortiment ingår sedan tidigare navrondeller i diameter 115 mm – 230 mm med 4,2 mm och 7 mm tjocklek för fogberedning och slipning. Quantum3 navrondeller har lägre vibrationsnivå som i kombination med att slipningen kan utföras med lägre arbetstryck gör arbetet bekvämare för operatören. Quantum3 slipar också snabbare samtidigt som den ger högre avverkning.

”Med Quantum3 blir kapningen mycket bekvämare för operatören tack vare den låga vibrationsnivån. Kapningen går också mycket snabbare med de nya kapskivorna vilket ger lägre total kapkostnad.” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
 • Dec 12, 2018

  SACMI tecknar avtal med XMReality

  Nyheter Den internationella tillverkningskoncernen tecknar avtal för en global utrullning av XMReality Remote Guidance
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Paradoxen om avslöjande av din innovation

  Paradoxen handlar om att för att lyckas med öppen innovation så måste man dela med sig och därmed avslöja sin idé, som då riskerar att bli stulen, säger Ioana Stefan, forskare i industriell eknomi
  78