Etab är Parkers Pneumatic Technology Center i Västerås med omnejd.

Sep 12, 2017

Ett Parker Pneumatic Technology Center till Västerås


Parker Hannifin utökar nu kretsen av distributörer med Etab Industriautomation i Västerås.Etab grundades redan 1968 och arbetar förutom med pneumatik också med hydraulik och linjärteknik. Till specialiteterna hör bland annat pressar och gruvutrustning, knappast överraskande med den tunga industrin som dominerande uppdragsgivare.

– Inriktningen mot verkstad faller sig ganska naturligt med tanke på vårt läge i landet, men nuförtiden jobbar vi i många branscher över nästan hela Sverige, berättar Peter Carlsson som är ägare och VD för Etab. Han har stora förväntningar på det fördjupade samarbetet med Parker:

– Vi har jobbat med Parker-produkter i många år, inte minst när det gäller kopplingar och slangar. I den nya rollen som distributör och Pneumatic Tehnology Center får vi nu tillgång till ett betydligt bredare produktsortiment, som kommer att göra det lättare för oss att ta fram optimala lösningar för våra kunder. Det finns många godbitar i Parkers program och jag ser fram emot en spännande resa tillsammans, avslutar Peter Carlsson.

– Det känns glädjande att välkomna ännu en seriöst satsande partner i Parker-familjen. Etab har en hög kompetens som systembyggare och som Pneumatic Technology Center blir de ett bra stöd även för våra mindre distributörer, säger Tomas Jönsson, försäljningschef på Parker Hannifin AB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Svenska industriugnar skapar flygsäkerhet över hela världen

  Få transportmedel undergår så mycket säkerhets- och besiktningskontroller som flygplan. Inget lämnas åt slumpen och även den allra minsta lilla skruv är noga kravspecificerad och har genomgått flygvärdighetstest och är spårbar.
  0

 • Teknik

  Varning för truck!

  Varningstriangel på golvet och visar tydligt för fotgängare att en truck närmar sig.
  0
 • Teknik

  En kompakt ready-to-use CNC-maskin

  Med rätt tillbehör kan ICV 4030 användas för att t.ex borra, mäta, skära, dispensera, limma, grada, polera, testa, scanna, trycka, placera, montera, skruva och mycket mer.
  0