Foto: Aventics.

Sep 14, 2018

Emerson har slutfört förvärvet av Aventics


Skapar en bred portfölj inom flödesautomation och pneumatik.


 
Aventics är världsledande inom intelligent pneumatik för applikationer inom industriell automation. Förvärvet kommer att väsentligt öka Emersons närvaro på den växande marknaden för flödesautomation med 13 miljarder dollar och stärka Emersons automationsteknologi i Europa.

Aventics blir ett starkt komplement till nuvarande Emersons produkter och lösningar. Förvärvet skapar en av de bredaste portföljerna av flödesautomation och pneumatiska komponenter för övervakning och avkänning för att förbättra driftstid och prestanda, förbättra säkerheten och optimera energianvändningen i olika applikationer.

Med huvudkontor i Laatzen, Tyskland, har Aventics cirka 2100 anställda globalt med fem tillverkningsenheter.

 • Sep 21, 2018

  Edeco Tool köper branschkollega

  Nyheter Efter mer än 30 framgångsrika år inom svensk industri tar nu värmländske verktygsspecialisten ett första steg mot skandinavisk expansion.
  0
 • Sep 21, 2018

  Robotisering och allt-i-ett-paket vinner

  Nyheter Om man automatiserar och lägger till idén med ett allt-i-ett-paket kan man sänka sina kostnader och investeringarna skulle betala sig på en relativt kort tid, säger Chris Dominic, logistikforskare vid Högskolan i Gävle.
  0
 • Sep 21, 2018

  Hon ska ta Nimo-KGs försäljning till nya höjder

  Branschnytt Med stor erfarenhet av internationell försäljning av komplex industriutrustning var Carina Thern ett välkommet tillskott när hon tillträdde Nimo-KG under sommaen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT