Mercedes X-Klass kostar från 315.900 kronor + moms i Sverige.

Sep 20, 2017

Nya Mercedes X-klass till Sverige i november


Marknadens första premium-pickup utlovar både komfort och lyxkänsla. Så här mycket kommer den att kosta.

 

Nya Mercedes X-Klass lär göra att ännu fler ser pickupen som ett intressant alternativ till en SUV. För första gången har en biltillverkare tagit fram en pickup i premiumklassen med allt vad det innebär av både komfort och lyxkänsla. Maxlasten är på ca 1.000 kg och flaket är det första i klassen som rymmer en lastpall på bredden. Max släpvagnsvikt är 3.500 kg.

I somras visades pickupen Mercedes-Benz X-Klass för första gången. Nu startar försäljningen på den svenska marknaden för marknadens första premium-pickup. En Mercedes X 250d 4MATIC i välutrustat Edition-utförande kostar 315.900 kr exklusive moms. De första bilarna kommer hit i november.

Till Sverige kommer X-Klass inledningsvis i den motorstarka X 250d-versionen med en rak fyra på 190 hk/450 Nm. Alla bilar i Sverige kommer att ha fyrhjulsdrift och 7-växlad automatlåda som standardutrustning, liksom backkamera och Audio 20 ljudanläggning med åtta högtalare.

PROGRESSIVE Edition

X-Klass kommer att säljas i två olika utföranden: PROGRESSIVE är den ruffigare skogsmullen medan POWER har en större dos lyxighet. I samband med introduktionen kommer PROGRESSIVE Edition, med bland annat dragkrok som standard, att säljas för 315.900 kronor exklusive moms. Priser anges exklusive moms då den svenska pickup-försäljningen främst sker till företag.

Den som väljer POWER-utförandet med bland annat el-justerbara framstolar, 19-tums fälgar, takrails, 2-zons klimatanläggning, LED-ljus, sidosteg och el-skjutfönster får lägga till 45.000 kronor, och landar då på totalt 360.900 kronor exklusive moms.

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz i Sverige. Företaget ingår i den globala bilkoncernen Daimler, som har huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. Mercedes-Benz Sverige AB har sitt huvudkontor i Öresundsregionen, närmare bestämt i både Malmö och Köpenhamn. 
 • May 22, 2018

  Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor

  Nyheter Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.
  0
 • May 22, 2018

  Ytterligare ett rekordår för SMC Automation

  Branschnytt Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
  0
 • May 22, 2018

  Mässmaskinen gick till Gotland

  Branschnytt Snabbare och effektivare i både stora och små serier. Det är planen med nya maskinen som Gotlands Svets & Smide slog till på under Elmia Produktionsmässor.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Uniti träffar Koenigsegg

  Svenska elbilsuppstickaren Uniti besöker Christian von Koenigsegg. Se vad superbilsentreprenören har att säga om lilla Uniti.
  0