Boeing 737 Max. Foto: Boeing.

Nov 7, 2018

Boeing uppges nu varna flygbolagen efter flygplanskraschen


Flygplanstillverkaren har hittills levererat 219 exemplar av flygplanstypen Boeing 737 Max och har över 4.500 order innestående på modellen.

Flygplanstillverkaren Boeing uppges vara i färd med att skicka ut en säkerhetsvarning till operatörer som använder den nya modellen 737 Max - samma typ som nyligen kraschade utanför Indonesiens kust. Det skriver Bloomberg News, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Varningen från Boeing ska enligt en anonym källa uppmärksamma flygbolagen på risken för felaktiga läsningar från ett övervakningssystem, som kan få flygplanet att göra abrupta dykningar. Informationen ska varna piloterna och uppmana dem att följa en särskild procedur för att hantera problemet.

Enligt Bloombergs källa försöker 737 Max-modellen under vissa omständigheter, när piloten flyger manuellt, automatiskt sänka flygplanets nos för att undvika så kallad överstegring där lyftkraften går förlorad.

En Boeing 737 Max opererad av flygbolaget Lion Air störtade den 29 oktober i Javasjön och 189 personer omkom i kraschen. En indonesisk kommitté väntas på onsdagen i Jakarta redovisa fakta som framkommit i undersökningarna efter olyckan.

Boeing har hittills levererat 219 exemplar av flygplanstypen 737 Max och har över 4.500 order innestående på modellen. Av de plan som levererats återfinns flest hos bolagen Southwest Airlines, Air Canada och American Airlines, men även Norwegian har plan av denna typ - tolv stycken.
 • Nov 19, 2018

  Linde Roadster utsedd till vinnare

  Branschnytt Linde Material Handlings banbrytande motviktstruck Roadster vinner prestigefyllda designtävlingen German Design Award.
  14
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  90

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  13