Jun 13, 2017

Berg Kapell har gjort den största investeringen någonsin på 40 år


"Jobben har redan börjat ramla in".

-Vi har investerat i den modernaste högfrekvenssvetsmaskinen i branschen, skriver företaget i ett pressmeddelande. Svetsning med högfrekvens (HF) innebär sammanfogning av material genom att HF-energi i form av ett elektromagnetiskt fält (27,12 MHz) och tryck tillförs de materialytor som skall sammanfogas.

- Vi har undersökt marknaden och såg en möjlighet att utveckla vår verksamhet eftersom att det endast finns ett fåtal sådana maskiner i Europa.

Den nya maskinen har tillfört tre stycken nya arbetstillfällen på Berg Kapell.

Ett exempel på maskinens kapacitet är att ett jobb som förut tog 40-45 minuter att utföra tar nu istället 2-3 minuter att göra.  

-Vi kan med denna maskin åta oss jobb så som fönster till partytält, åkmadrasser, oljeläns med mera. Maskinen har stått hos oss i enbart två dagar men jobben har redan börjat ramla in, som bekräftade vår analys av marknaden, skriver företaget.

Berg Kapell grundades 1977 av Berg J O - ett företag med tillverkning av inredningar till Volvo Lastvagnars lastbilshytter. Berg Kapell är det företag som stått för utveckling när det gäller kapellösningar till lastbilar och släpvagnar. Rullkapellet togs fram på 80-talet och sedan skapades kapellskåpet 1990. Båda produkterna blev succe och säljs över hela Norden. Med åren har Berg Kapell breddat sitt tillverkningssortiment och kan nu erbjuda en mängd olika produkter.
 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  121
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  329
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  20