Foto: Berendsen.

Apr 4, 2018

Berendsen breddar erbjudandet till industrin


Personlig skyddsutrustning kommer att ingå i sortimentet.

Textilserviceleverantören Berendsen inleder samarbete med Skydda, en expert inom personlig skyddsutrustning (PPE). Samarbetet innebär att Berendsens kunder nu erbjuds skyddstillbehör såsom hjälmar, skyddsglasögon och hörselskydd.

PPE är en viktig faktor för att göra arbetsplatserna säkrare. Medvetenheten har under senare år ökat om hur risken för skador och allvarliga olyckor kan förebyggas med hjälp av olika slags personlig skyddsutrustning.

– Många av våra industrikunder har ett stort behov av personlig skyddsutrustning. Vi vill helt enkelt kunna erbjuda en säkrare vardag – och samarbetet med Skydda hjälper oss att göra vårt erbjudande komplett, säger Eva Jönnerheim på Berendsen.

Berendsen erbjuder bland annat arbets- och skyddskläder via tvätt- och hyrservice. Det innebär att Berendsen äger och hyr ut kläderna och tar hand om allt kringarbete; distribution, reparationer och kontroll av plaggen. Fram tills nu fick kunder med behov av annan personlig skyddsutrustning än kläder och skor, vända sig till andra leverantörer.

– Nu får våra kunder tillgång till Skyddas produktsortiment och expertis. På så sätt kan vi erbjuda både skyddskläder och annan personlig skyddsutrustning. Paketet innehåller också professionell textilservice. Vårt samarbete kommer att hjälpa många företag att klara arbetsmiljökraven på ett smidigt sätt, säger Nenad Ratkov på Berendsen.

Erbjudandet riktar sig till både nya och befintliga kunder och det nya sortimentet kommer att kunna beställas via Berendsens kundportal. Precis som när det gäller andra leveranser, kommer Berendsen att leverera utrustningen direkt där den ska användas.

Nenad Ratkov menar att samarbetet gynnar båda parter, men att de största vinnarna är kunderna som får en leverantör som kan erbjuda en helhetslösning:

– Berendsen och Skydda blir ett oslagbart team vad gäller kunskap om personlig skyddsutrustning, arbetsplatssäkerhet och smarta lösningar för arbets- och skyddskläder.

PPE • Jan 23, 2019

  3D-printing ska ge SJ högre punktlighet

  Nyheter Nu satsar SJ satsar stort på tillverkning av reservdelar med 3D-printing, något som ska ge effektivare underhåll, punktlighet och nöjdare kunder.
  0
 • Jan 23, 2019

  Pirtek Sweden får ny vd

  Branschnytt Stefan Fallenius, grundare och vd för Pirtek Sweden AB (tidigare Slangakuten), väljer att lämna bolaget efter 10 år vid rodret.
  0
 • Jan 22, 2019

  Han lämnar Sandvik

  Nyheter Rekryteringen av hans efterträdare inleds nu.
  28
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13