Ola Sjölin. Foto: Axel Johnson International.

Sep 4, 2017

Axel Johnson International förvärvar svenskt fordonskomponentföretag


Stärker därmed sin position i Norden.

Axel Johnson International förvärvar det svenska distributionsbolaget Sternhammar, som är en ledande distributör av fordonskomponenter med fokus på komponenter, belysning, och personligt skydd. Bolaget kommer bli en del av Axel Johnson Internationals affärsområde Industrial Solutions och ett systerbolag till bland annat ABKATI och Widni. Hans Svensson kommer tillträda som tillförordnad VD för Sternhammar den första september.

Sternhammar omsätter 63 miljoner SEK och har cirka 20 anställda. Bolaget har ett välkänt varumärke i Sverige och har uppvisat en stark marknadstillväxt de senaste åren. 

Sternhammar etablerades 1938 i Örebro och besitter flera långa relationer med kunder och leverantörer. Bolaget förvärvas från bröderna Per och Erik Jonsson som varit ägare sedan 2010.

-Sternhammar kommer vara ett bra komplement till vår befintliga verksamhet inom fordonsrelaterade komponenter och stärka vår position i Norden, säger Ola Sjölin, Managing Director för Industrial Solutions och ny styrelseordförande för Sternhammar. Sternhammar är ett välskött bolag som kommer passa bra in hos Axel Johnson International.

-Jag vill också välkomna Hans Svensson ny tillförordnad VD för Sternhammar. Hans har en lång erfarenhet från branschen med senaste positionen som VD för VEGE Motor i Helsingborg. Hans kommer fortsätta driva och utveckla Sternhammar.

Förvärvet stängs den första september 2017.
 • Dec 12, 2018

  SACMI tecknar avtal med XMReality

  Nyheter Den internationella tillverkningskoncernen tecknar avtal för en global utrullning av XMReality Remote Guidance
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Paradoxen om avslöjande av din innovation

  Paradoxen handlar om att för att lyckas med öppen innovation så måste man dela med sig och därmed avslöja sin idé, som då riskerar att bli stulen, säger Ioana Stefan, forskare i industriell eknomi
  78