Foto: IOW.

Jul 5, 2017

Axel Johnson International förvärvar IOW Group


Industrigruppen är ledande distributör av drivlinor till fordon och industri, hydraulik, kylsystem och filter i Öst- och Centraleuropa.


Axel Johnson International har ingått ett avtal att förvärva majoriteten av aktierna i bolagen inom IOW Group. Bolagen är representerade i Polen, Bulgarien, Tjeckien och i Baltikum med en total omsättning på 27 mEUR och med cirka 130 anställda.

IOW Group grundades 1993 och har långa relationer till sina kunder och leverantörer. Kunderna är främst originaltillverkare (OEMs) inom maskinteknik, byggnadsutrustning, gruv- och jordbruksmaskiner, samt järnvägsutrustning.

Nuvarande ägare kommer fortsätta att leda den dagliga verksamheten, initialt som minoritetsdelägare.    

”Genom att bli en del av Axel Johnson International kommer vi kunna fortsätta utveckla våra produkter och serviceerbjudanden på våra hemmamarknader. IOW Groups erfarenhet och tekniska expertis, i kombination med Axel Johnson Internationals finansiella styrka och långsiktighet, kommer ge oss goda förutsättningar att utveckla vår verksamhet på våra marknader” säger Jürgen Dückert, nuvarande styrelseordförande och majoritetsägare i IOW Group.

Genom förvärvet stärker Axel Johnson International sin position som distributör och servicecenter för drivlinor till fordon och industri i Europa. IOW Group kommer att ingå i Axel Johnson Internationals affärsområde ”Industrial solutions” och blir ett systerbolag till Trans-Auto AB, som är en distributör av industriella och marina drivlinor på den nordiska och ryska marknaden.    

”IOW Group är marknadsledande inom sin nisch i Östeuropa och passar väl in hos Axel Johnson International. Genom att förvärva IOW Group kommer vi få en stark plattform för att kunna fortsätta expandera vår verksamhet i Central- och Östeuropa. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med IOWs ledning och dess anställda” säger Martin Malmvik, President och CEO på Axel Johnson International.

Transaktionen förväntas slutföras under Q3 2017 och inväntar nu nödvändiga myndighetsgodkännanden.
 • Dec 12, 2018

  SACMI tecknar avtal med XMReality

  Nyheter Den internationella tillverkningskoncernen tecknar avtal för en global utrullning av XMReality Remote Guidance
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Paradoxen om avslöjande av din innovation

  Paradoxen handlar om att för att lyckas med öppen innovation så måste man dela med sig och därmed avslöja sin idé, som då riskerar att bli stulen, säger Ioana Stefan, forskare i industriell eknomi
  78