Foto: Axel Johnson.

Dec 15, 2016

Axel Johnson förvärvar kullagerföretag


Stärker sin position på den brittiska marknaden.

Genom kompletteringsförvärvet av Berkshire Bearings stärker Acorn Industrial Services sin geografiska närvaro och sitt försäljningsnätverk i Storbritannien. Acorn Industrial Services är ett företag i Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxIndustries. 

Acorn Industrial Services är en ledande distributör av kullager, linjärprodukter, kraftöverföring samt underhållsutrustning. Bolaget har 100 anställda, huvudkontor i Rotherham, South Yorkshire, och 9 försäljningskontor runt om i Storbritannien. Acorn Industrial Services förvärvades av Axel Johnson International i december 2015.

Berkshire Bearings i Newbury är ett litet, välskött familjeföretag känt för sina kunniga och erfarna medarbetare och sina nära kundrelationer lokalt. Företagets produkter och tjänster passar utmärkt in i Acorn Industrial Services erbjudande och säljkontoret i Newbury, ca 100 km väster om London, utgör ett viktigt komplement för Acorn Industrial Services försäljningsnätverk i södra Storbritannien. 

Förvärvet beräknas vara avslutat under december 2016.
 • Dec 12, 2018

  SACMI tecknar avtal med XMReality

  Nyheter Den internationella tillverkningskoncernen tecknar avtal för en global utrullning av XMReality Remote Guidance
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Paradoxen om avslöjande av din innovation

  Paradoxen handlar om att för att lyckas med öppen innovation så måste man dela med sig och därmed avslöja sin idé, som då riskerar att bli stulen, säger Ioana Stefan, forskare i industriell eknomi
  78