AP&T:s produktionslösning för varmformning av komplext utformade karossdelar i höghållfast aluminium väckte ett stort intresse på Aluminium China 2018. Foto: AP&T.

Sep 13, 2018

Stort intresse i Kina för varmformning av höghållfast aluminium


Nya, lättare material och konstruktioner är en av de starkaste trenderna inom den internationella bilindustrin.

Det märktes tydligt på Aluminium China 2018 som arrangerades i Shanghai 11–13 juli. AP&T var på plats för att knyta nya kontakter och presentera sin unika produktionslösning för varmformning av höghållfast aluminium, vilken rönte stort intresse.

På mässan deltog runt 500 utställare och cirka 20 000 besökare från hela världen. Alla länkar i värdekedjan fanns representerade, från materialproducenter och ugnsutvecklare till komponentleverantörer (Tier 1) och biltillverkare (OEM:er).

– Det var första gången någonsin som AP&T medverkade på en mässa helt inriktad på aluminium, vilket var väldigt givande. Vi var där både för att öka vår egen branschkännedom och för att sprida kunskap om möjligheterna med vår produktionslösning för tillverkning av varmformade karosskomponenter i höghållfast aluminium. Efter tre intensiva mässdagar kunde vi notera ett stort intresse för vår lösning hos potentiella kunder i bland annat Sydkorea, Japan och Kina, säger Dr. Christian Koroschetz, CTO på AP&T.

AP&T:s produktionslösning gör det möjligt att tillverka komplext utformade bildelar med mycket låg vikt och hög hållfasthet i en rationell och kostnadseffektiv process. En komplett linje omfattar bland annat automation, ugnsutrustning och inte minst AP&T:s unika servohydrauliska press, som ger korta cykeltider, hög precision och låg energiförbrukning. Även service och utbildning ingår i erbjudandet.

– Den som inte hade möjlighet att ta del av vår presentation i Shanghai kan istället göra det i Düsseldorf där vi ställer ut på Aluminium 2018 den 9 till 11 oktober. Där visar vi våra lösningar för både varmformning och kallformning av aluminium. Vi hälsar både befintliga och nya kunder varmt välkomna, säger Christian Koroschetz.
 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  121
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  329
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  57

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  20